Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztosan győzött a Liverpool! – videóval

A Liverpool a Stoke Cityt fogadta a Premier League 33. fordulójában. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, hiszen Alberto Moreno-nak köszönhetően gyorsan megszerezték a vezetést. A “vörösök” szimpatizánsai nem örülhettek sokáig, mivel közel negyedórával később egyenlíteni tudtak a vendégek. A félidő vége felé azonban Sturridge révén újra előnyhöz jutottak a hazaiak. A második játékrész első felét megnyomta a Pool, mely során kétszer is bevették Haugaard kapuját, így magabiztosan tartották otthon a maximális pontszámot. 

original (7)

Liverpool – Stoke City 4-1 (2-1)
Helyszín:
Anfield Road
Gólszerzők:
Moreno(9.), Sturridge(33.), Origi(50.,65.) ill. Krkic(22.)
Sárga: – ill.
Pieters(26.), Shawcross(82.)
Kiállítás:

Liverpool: Mignolet-Clyne,Skrtel,Toure,Moreno-Milner,Stewart,Allen(Lucas 78.),Ojo(Origi 46.)-Firmino(Lallana 63.),Sturridge. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Stoke City: Haugaard-Bardsley,Shawcross,Wollscheid,Pieters-Cameron,Imbula-Shaqiri(Diouf 71.),Afellay,Krkic(Joselu 71.)-Crouch. Vezetőedző: Mark Hughes 

Első félidő: A mérkőzés első kaput eltalált lövéséből rögtön gól is született. A 9. percben Moreno eresztett meg egy távoli bombát, mely Haugaard hálójában kötött ki. A hazai drukkerek nem örülhettek túl sokáig, mivel a 22. minutumban jött az egyenlítő találat. Egy szabadrúgást követően Krkic bólintott a kapuba. Nem sokkal később Crouch szerzett gólt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt. A 33. percben újra magához ragadta az előnyt a Liverpool. Ojo pazar beadását Sturridge fejelte a hálóba. A 39. minutumban Shawcross csúsztatott bele a labdába, mely elsuhant a léc mellett. Nem sokkal később Imbula eresztett meg egy távoli lövést, de Mignolet résen volt és hárítani tudott. 

Második félidő: A szünetben cserélt Jürgen Klopp, amely végül be is jött. Az 50. percben James Milner ívelése után Origi fejelt a hálóba. Néhány minutummal később Cameron szépíthetett volna, de Mignolet hatalmas bravúrral kitolta a labdát a léc alól. Az 57. percben Firmino eresztett meg egy életerős lövést, azonban a Stoke kapusa ezúttal résen volt. Nem sokkal később Origi szerezhetett volna újabb gólt, viszont belga támadó ezúttal nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, de a 64. minutumban, már újabb gólnak örülhetett az ifjú labdarúgó. Néhány  perccel később Shaqiri próbálkozott, de kísérlete elkerülte a kapu bal oldalát, igaz éppen csak. A “vörösök” kihasználták helyzeteik nagy részét, akik megérdemelten húzták be a mai mérkőzést. 

https://www.youtube.com/watch?v=3DLY8fjJT0A&nohtml5=False

Képforrása: www.premierleague.com

Németh Boldizsár