Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Roma otthon vesztett pontokat – forduló összegző, eredmények

A 32. forduló záró találkozóján a Roma hazai pályán csak döntetlenezett a Bologna ellen. E mellett megnézzük, mi történt a 32. fordulóban.

roma

AS Roma – Bologna 1 – 1 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico Vezette: D. Massa
Gólszerzők: Salah (50.) ill. Rosettini (25.)
Sárga lapok: Totti (90+3.) ill. Mbaye (35.), Oikonomou (78.)
Kiállítva:

Roma: Szczesny – Digne, Rudiger, Manolas, Florenzi – De Rossi (Keita 90.), Pjanic – El Shaarawy (Dzeko 71.) , Falque (Totti 46.), Salah – Perotti Vezetőedző: L. Spalletti

Bologna: Mirante – Mbaye, Rossettini, Maietta (Kraft 81.) , Masina(Oikonomou 59.) – Zuniga, Donsah (Pulgar 43.), Brighi, Rizzo – Floccani Vezetőedző: R. Donadoni

 Spaletti csapat kezdte jobban a találkozót, ám Salah és a kapufa, – hazai pálya ide, vagy oda – ezen az estén nem találták meg a közös hangot, ugyanis az egyiptomi kétszer is “eldurrantotta” a felső lécet. Az első gól is Roma nevéhez fűződött, ám El Shaarawy találatát érvénytelenítette Massa játékvezető, teljesen jogosan. És ahogy az a nagy könyvben meg van írva, a Bologna a sok kihagyott helyzetet megbosszulta a 25. Rosettini érkezett óramű pontosággal egy beadásra és fejelt, közvetlen közelről Szczesny kapujába, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A folytatásban a hazaiak  nyomása fokozódott, ám nem tudtak betalálni. A második félidőben aztán a változatosság kedvéért megint Salahról és a kapufáról szólt, ám itt is a léc nyert. Az 50. percben aztán, már az egyiptomi meg sem próbálta annak közelébe lőni a játékszert, egy szép kiugratást követően belsővel tökéletesen gurított Mirante mellett a kapuba, ezzel egalizálva az eredményt. A Roma ez után sem állt le, a félidőben csereként beállt Totti jól mozgatta a csapatot, ám újabb gólt már nem sikerült szerezni, így maradt a döntetlen, amivel a csapat 3. helye stabilizálódott. A Bolognanak sem kell különösebben izgulni a középmezőnyben, ugyanis már 8 ponttal vannak a kieső zóna előtt.

Forduló összegző:

A Juventus továbbra is magabiztos 6 pontos előnnyel tanyázik a tabella élén. A “Zebrák” a rangadón a Milan verték idegenben, azt az AC Milant, aki úgy fest, idén is lemarad a nemzetközi kupaporondról. Balotelliék 5 meccses nyertlenségi sorozata, így sokba kerülhet. Az ezüstös Napoli nyert, Gonzalo Higuain nélkül is, így továbbra is reménykedik az elsőségben. Az Inter Frosinonéban nyert 1 góllal, így ők már nyugodtak lehetnek, hiszen a jövő évi EL-t nehéz lenne elvenni tőlük. Paulo Sousa Fiorentinaja és annak mélyrepülése továbbra is folytatódik, február óta képtelenek nyerni, de még így is jó esély van a nemzetközi porondra. Kieső fronton a Verona helyzete már, már lezárt, még a Frosinone és a Palermo reménykedhet, ám ehhez extra kell.

32. Forduló eredményei:

 32ford

32. Forduló után, így fest a tabella:

32 tabella

Képek forrásai: www.facebook.com/serieatim , www.facebook.com/officialasroma