Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Manchesterben dől el az olajmilliók csatája! – előzetes

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének kedd esti visszavágóján a Manchester City hazai pályán fogadja a Paris Saint-Germain “legjobbjait”. A két elitklub első meccsén 2-2-es döntetlen született Párizsban, köszönhetően főként Ibrahimovic helyzetkihasználásának, így a visszavágó előtt mindenképp Pep Guardiola jövőbeli csapata számít esélyesebbnek.

citypsg

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő – Visszavágó
20:45 Manchester City – PSG (Sport 1)
Helyszín: Etihad Stadion
Az odavágó eredménye: 2:2

Az odavágó margóján

Történelmien gyors sárgával indult az első mérkőzés, David Luiz volt ennek a büszke tulajdonosa. A párharcot illetően hamar zátonyra futhatott volna a Manchester City, ám Zlatan Ibrahimovic előbb büntetőt, majd ziccert rontott. Ahogyan az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, De Bruyne vezető találatára azonban gyorsan válaszolt a PSG, avagy Ibrahimovic a szezon egyik legnagyobb potyáját jegyezte Hart és Fernando bénázása után. A második játékrészben Rabiot révén a vezetést is magához ragadta a PSG, majd újfent eldönthették volna a mérkőzést Ibráék, ám ez nem sikerült. Mindkét oldalon hatalmas bakikat követtek el a védelmek, Fernandinho egalizált, ez pedig döntetlent eredményezett az odavágón, mely mindenképpen a City számára előnyösebb.

Ez történt a párharc első meccsén

Visszavágó a két csapat szempontjából

Manchester City: Ahogyan az első mérkőzésen, úgy a visszavágón sem számíthat Pellegrini sérülés miatt két kulcsjátékosára Sterling és a csapatkapitányra Kompany személyében. Ott lehet azonban Yaya Toure, aki hétvégén csereként visszatért. Sárgák miatt eltiltott játékosa nincsen az angol klubnak, mely hétvégén a West Brom ellenében nyert 2-1-re, s az odavágó tükrében immáron a párharc favoritjának számít. A hazai pálya mellett a két idegenben lőtt gól is nagyon sokat nyomhat a latba a végelszámolásnál.

Paris Saint-Germain: Nem csak az odavágó eredménye és a hazai pályán kapott két gól csökkenti a PSG esélyeit, hanem az is, hogy jelentősen át kell szabni a kezdőcsapatot. Immáron nem csak Pastore és Verratti marad partvonalon kívül, hanem David Luiz és Matuidi is csak a lelátóról figyelheti a társakat, az odavágón összeszedett sárga miatt. A hétvégén szinte a PSG egész kezdője pihenőt kapott, Ibrahimovic még a keretben sem volt. Így sem jelentett gondot a Guingamp legyőzése. Egyben biztosak lehetünk, izgalomban és eseményekben a visszavágón sem lesz hiány.

Őszi