Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Képes lesz a csodára a Real Madrid?

Komoly történelmi tettet kellene végrehajtania ahhoz a Real Madridnak, hogy ma este a Santigao Bernabeu közönsége előtt harcolja ki a Bajnokok Ligája elődöntőbe jutást, az első meccsen brillírozó, és kétgólos előnybe kerülő Wolfsburg ellen.

realwolfs

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő – Visszavágó
20:45 Real Madrid – VfL Wolfsburg
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid)
Az odavágó eredménye: 2-0

Az odavágó margójára:
A Real már mostanra legendássá váló németországi vereségét a legtöbben a „Királyiak” beképzeltségére fogják. Természetesen a 2-0-s végeredmény korántsem csak Cristiano Ronaldoék lenéző hozzáállásáról, sokkal inkább szól arról, hogy bizony ez a Wolfsburg az idei Bajnokok Ligájában ott folytatta a menetelést, ahol a Bundesligában tavaly tavasszal abbahagyta. Más kérdés, hogy a Hecking-fiúk az idei bajnoki szezonban már korántsem remekelnek mindig.
Lehet elmélkedni, okokat keresni a meglepően sima Real-zakóra, de egy dolog igazán biztos: fordított végeredmény esetén ma nem gondolkoznánk azon, hogy vajon képes lenne-e a csodára a Wolfsburg. Ám arról a Real Madridról beszélünk, amely abba a szűk világelitbe tartozik, amely képes lehetne akár még nagyobb pofon és hátrányba kerülést követően is felállni a padlóról.

Ez történt a párharc első meccsén:

https://www.youtube.com/watch?v=FiVwhtTMdvI

Forma
Real Madrid: Ugyan manapság mindenki a Real Madridot illetően a gatyás-feszítős Ronaldo utánzással van elfoglalva, de annak a képnek az előélete sokkal lényegesebb: győzelem a Barca elleni El Clásicon. Ami már csak azért is kiemelendő, ugyanis 2016-ban idegenben remekül megy Ronaldoéknak, a hazai pálya adta előnyről pedig már nem is kell külön megemlékeznünk, bár a gépezetbe néha becsúsznak rangadós vereségek a szentélyben (Atlético 0-1; Barcelona 0-4).
Meg kell emlékeznünk a legutolsó meccsről, ami a közvetlen formáról árulkodik: Zinedine Zidane egy gyors félidei gólzáport vezényelt le tanítványaival, így a végeredmény egy erőlködésmentes 4-0 volt, az Eibar ellenében.

Wolfsburg: Jelenállás szerint a Bundesliga hátralévő öt fordulójában azért is nagyon kell tepernie a „Farkasoknak” hogy egyáltalán odaérjenek valamelyik, Európa Liga indulást garantáló pozícióba a végelszámolásnál. A zöld-fehérmezes egylet múlt heti csodagyőzelme már csak azért is nagy szám, mert a német bajnokságban már négy forduló óta nyeretlenek. Sőt, borzasztóan ciki zakóba (0-3) szaladtak bele Leverkusenben. Egyébként meglehetősen gyámoltalanok is idegenben a németek, lévén idén mindössze öt győzelemre voltak képesek vendégként.
A Real elleni visszavágóra André Schürrle és társai egy hazai 1-1-re voltak jók, a szintén nemzetközi kupaindulásra hajtó Mainz-cal szemben.

Balogh József