Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: PSG siker Valenciában, ám Ibra kigolyózta magát a visszavágóról!

Újra beindult a Bajnokok Ligája, a legrangosabb klubsorozat idei első játéknapján nyolcad döntős első felvonásokra került sor. Ezen cikkünk az újgazdag PSG valenciai vendégjátékáról hivatott beszámolni. Tehát az összecsapásra Spanyolországban került sor, ám sokak várakozásaival ellentétben, az angol David Beckham nélkül szerepel még, a Carlo Ancelotti vezette francia együttes.

A találkozót a Denevérek kezdték, úgy hogy a kezdő tizenegyekben nem találhattunk olyan személyt, akinek játékától hasra eshettünk volna, hogy mégis mit keres ez a botlábú a pályán. Esetleg a francia futball rajongóinak tűnhetett fel, hogy nincs a pályán Jérémy Ménez, akit a méregdrága téli szerzemény, Lucas Moura helyettesített szokásos pozíciójában. A visszafogott valenciai kezdeményezést követően az első igazi lehetőség már utóbbi játékos előtt adódott, ám a brazil végül ,,csak” egy kapufát tudott bemutatkozásként hasítani. Hamarosan azonban megszületett a nap második találata (a Juvés Matri-é volt az első), mégpedig egy remek háromszögelés után, az aprócska Lavezzi értékesítette elemi erejű, jobblábas lövésével, Javier Pastore labdáját. A 0-1-es állás azonban csak nem akart beállni, bár ennek változásáért leginkább a PSG akart tenni, azaz tovább kívánták növelni előnyüket, a Valencia kezdetleges támadás csökevényei hamar elhaltak, így nem jelentett komoly veszélyt sem Banega, sem Soldado, Salvatore Sirigu kapujára. A 43. percben azonban már tényleg megduplázta előnyét a vendég egylet, a 45 milliós Moura asszisztját váltotta gólra a korábban előkészítésben jeleskedő Pastore. Tehát ezzel már 0-2-vel vonultak pihenőre a felek.

A szünet után két változtatással futott ki, az apró, ám meddő mezőnyfölényt kiharcoló Valencia. Jonas, és Banega már melegítőben melegedhetett mestere mellett a mai meccs maradék részében. A két frissen beállt labdarúgó pedig Nelson Valdez, és Sergio Canales volt. A 60. percig kellett várni az első vérnyomás emelkedésre, főleg ha az ember a hazaiakért szorított. Az első félidei megbotránkozás után, ismét Roberto Soldado, a Valencia házigólkirálya keresett valamit a fűben, bár sikertelenül tette, mert Tagliavento játékvezető karjelzése alapján azt a dolgot a mezőnyben kéne keresnie, nem a 16-os vonalán belül. A második negyvenöt percre beálló Valdez színt vitt egyébként a játékba, Sirigu-nak többször is játékba kellett avatkoznia, hol védés, hol egy-egy lefülelt labda esetében, ám ismét a párizsiak előtt adódott lehetőség, sőt. Clément Chantôme meg is szerezte a PSG harmadik találatát, ám a játékvezető, mint kiderült igaztalan segítői jelzés miatt érvénytelenítette azt, les címén. Az utolsó negyedórára jócskán vesztett addigi iramából a találkozó, alig akadt egy-egy lehetőség a kapuk előtt, ám amikor már mindenki elkönyvelte volna már most a gyanítható vendég továbbjutást, érkezett a 90. percben Adil Rami, és felcsillantotta a Valencia reményeit. A francia védő egy szabadrúgás után volt eredményes. A spanyol együttes reményeit az is éltetheti, hogy az egyébként ma hamuszürke Ibrahimovic buta durvaságáért a kiállítás sorsára jutott a végjátékban, így nem lehet ott a visszavágón. Folytatás március 6-án, Párizsban, 2-1-es PSG előnyről.

Valencia CFParis Saint-Germain 1-2 (0-2)
Mestalla Stadion, Valencia
Vezette: Paolo Tagliavento (olasz)
Valencia: Guaita – J. Pereira, Rami, R. Costa, Guardado – Parejo, T. Costa – Feguli, Banega, Jonas – Soldado.
PSG: Sirigu – Jallet, Alex, M. Sakho, Maxwell – Verratti, Matuidi – Lucas Moura, Pastore, Lavezzi – Ibrahimovic.
Gólszerzők: Rami (90. perc), illetve Lavezzi (10.), Pastore (43.)
Sárgalapok: Pereira (32. perc), illetve Verratti (32.)
Piroslap: Ibrahimovic (90+1. perc)


szólj hozzá: Valencia vs PSG 1:2 MATCH HIGHLIGHTS

Szerző: Balogh József