Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Hiába vezettünk, „csak” egy pont a „jutalom”

Nem sikerült megőriznie kétgólos előnyét a magyar Hölgyeknek Szentpéterváron, ahol az oroszok ellen léptek pályára Markó Edina tanítványai.

Zeller Dóra  (19) szerezte a mieink második gólját. - fotó: mlsz.hu

Zeller Dóra (19) szerezte a mieink második gólját. – fotó: mlsz.hu

Oroszország – Magyarország 3-3 (1-1)
Minor Sport Arena Petrovsky, vezette: Sofia Karagiorgi (ciprusi)
Gólszerzők: Terekhova (13., 85., a második 11-esből), Dmitrenko (90+2.) ill.: Vágó F. (19.), Zeller D. (66.), Jakabfi (76.)
Sárga lapok: Makarenko (29.), Tyryshkina (80.)
Kiállítva:

Oroszország: Grichenko – Dmitrenko, Mashina, Gordeeva, Ziyastinova – Makarenko – Cholovyaga – Fedorova (Tyryshkina, 63.), Terekhova, Chernomyrdina – Kostareva (Smirnova, 78.). Szövetségi kapitány: Elena Fomina

Magyarország: Szőcs R. – Tóth A., Tálosi Sz., Szabó V., Tóth G. – Hummel-Smuczer – Szarvas A. (Mosdóczi, 72.), Csiszár H., Vágó F. (Szuh E., 84.), Zeller D. – Jakabfi (Zágor, 90+1.). Szövetségi kapitány: Markó Edina

Több helyen is változtatott a horvátok elleni meccshez képest Markó Edina az oroszokkal szembeni létfontosságú összecsapáson. Már csak azért is fontos volt az összecsapás, hiszen győzelem esetén jelentősnek mondható előnyt építhetett volna a magyar csapat, még úgy is, hogy tudott volt, a hazaiaknak még négy mérkőzésük hátravan a csoportból. Visszatérve az összeállításra, kikerült a csapatból Papp Dóra, Zágor Bernadett duó, helyükön Hummel-Smuczer Angéla és Tóth Alexandra kapott szerepet. Ez előrevetítette, hogy valamivel védekezőbb felfogásban futballoznak majd a mieink. Nos, a találkozó elején igencsak beszorított minket a két mérkőzéssel kevesebbet játszó házigazda, minek következtében az első negyedóra végén előnybe került a Szbornaja. Egy felívelést követően Terekhova érkezett a kapu elé, és szerzett vezetést a házigazdáknak, nem sokáig örülhetett azonban Fomina együttese, lévén hat perccel később egy bal oldali támadást követően Jakabfi ugratta ki Vágó Fannit, aki értékesítette a helyzetet.

Ahogy Ausztriában megszokhattuk: Vágó Fanny góllal jelentkezett. - fotó: mlsz.hu

Ahogy Ausztriában megszokhattuk: Vágó Fanny góllal jelentkezett. – fotó: mlsz.hu

A folytatásban is inkább a hazaiak diktálták a tempót, de csapatunk ekkor már kezdte megmutatni valós erejét, ami a játékrész hajrájában egy Jakabfi-kapufában csúcsosodott ki. Az egy-egy bőven megfelelt a játék képének. Fordulás után visszaálltak a mieink, és kontrákra rendezkedtek be, ami sokáig működött is, a játékrész derekához közeledve Zeller Dóra immár a mieinknek szerzett vezetést Csiszár passza után lefordulva védőjéről, majd Jakabfi került nagy helyzetbe, Grichenko védeni tudott, a hajrát viszont a mieink nyitották újabb góllal, és ki más, mint Jakabfi volt eredményes, aki a horvátok elleni meccset duplájával eldöntötte. Ekkor már-már érezhető volt, hogy megvan a három pont, de a következő percekben kihagyott ziccerek büntettek. Bár Jakabfi majd’ negyvenméteres emelését visszaérve mentette a hazaiak cerberusa. Előtte azonban már tényleg izzadni kellett. Szabó Viktória szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a piros mezesek, s Terekhova gólra is váltotta a tizenegyest. Ekkor sem lett volna gond, ha a lányok bírják a végét, ám végül a ráadásban egy szabadrúgás végleg szertefoszlatta győzelmi reményeinket. Így aztán teljesen érthető Markó Edina csalódottsága.

Kezdőcsapatunk az oroszok ellen. Felső sor: Szarvas Alexandra, Hummel-Smuczer Angéla, Tálosi Szabina, Szőcs réka, Szabó Viktória, Jakabfi Zsanett. Alsó sor: Zeller Dóra, Csiszár Henrietta, Tóth Gabriella, Vágó Fanni, Tóth Alexandra. - fotó: mlsz.hu

Kezdőcsapatunk az oroszok ellen. Felső sor: Szarvas Alexandra, Hummel-Smuczer Angéla, Tálosi Szabina, Szőcs réka, Szabó Viktória, Jakabfi Zsanett. Alsó sor: Zeller Dóra, Csiszár Henrietta, Tóth Gabriella, Vágó Fanni, Tóth Alexandra. – fotó: mlsz.hu

„Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy itt Oroszországban a hazaiak örülnek a döntetlennek a végén, akkor azt bárki elfogadta volna. de ezután a mérkőzés után nem tudunk igazán örülni ennek az egy pontnak, mert egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, igaz, az utolsó percekben kapott pontrúgások nagyban befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét. Minden tekintetben büszke vagyok a lányokra, akik minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtottak, és győzelmet érdemeltek volna. Nehezen kezdődött a meccs, de a bekapott gól után sikerült gyorsan ritmust váltanunk és egyenlítenünk. A második félidőben kontrákra készültünk, ez be is jött. Teljesen tudatos játékkal, megérdemelten szereztük meg a vezetést, és a harmadik gólt is. Az történt a pályán, amit mi akartunk, sajnos nem sikerült egy újabb góllal lezárni a meccset, pedig megvoltak a helyzeteink. Nagyon csalódottak vagyunk, mert óriási teljesítményt nyújtottunk, győzelmet érdemeltünk volna, de mégsem tudtuk mind a három pontot elhozni Szentpétervárról.”

Csoportunk másik összecsapásán Marozsán Dzsenifer és Anja Mittag góljaival a németek nyertek Horvátország ellen, és fölényesen vezetik a tabellát, érdekesség, hogy gólt sem kaptak Silvia Neid tanítványai az elmúlt hat Eb-selejtezőjükön.

womeneuro17

Gavalovits Sándor