Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Átlépte árnyékát a City, Ibra újfent lemarad a trófeáról – videóval

Ugyan labdabirtoklásban többet nyújtott a francia bajnok, ellenben a helyzetekkel jobban sáfárkodott az angol együttes, amely még egy tizenegyest is elhibázott.

fotó: uefa.com

fotó: uefa.com

Manchester City – Paris SG 1-0 (0-0)
Etihad Stadium, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
Gólszerzők: De Bruyne (76.)
Sárga lapok: Fernandinho (72.) ill.: Trapp (29.), Pastore (67.), van der Wiel (68.)
Kiállítva:

Man. City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – J. Navas, De Bruyne (Y. Touré, 84.), D. Silva (Delph, 87.) – Agüero (Icheanacho, 90+3.). Menedzser: Manuel Pellegrini

PSG: Trapp – Aurier (Pastore, 61.), Th. Silva, Marquinhos – van der Wiel, Rabiot, Th. Motta (Lucas, 44.), Di Maria, Maxwell – Ibrahimovic, Cavani. Vezetőedző: Laurent Blanc

ibra

fotó: uefa.com

Meddő labdabirtoklással kezdett a PSG, amely szerette volna átlépni az elődöntő küszöbét, bár előnyösebb helyzetben a Manchester City volt idegenben lőtt két góljának köszönhetően. Tulajdonképpen az első negyedórában semmi érdemlegeset nem lehetett feljegyezni, mígnem Ibrahimovic megvillant. A svéd óriás 25-ről pörkölte rá szabadrúgásból a labdát, Hart azonban résen volt, és fölé tolta a bombát. Az angol kapus nem szeret Ibra ellen védeni, emlékezhetünk, a svéd korábban Pazar formában futballozva rúgott mesterhármast az angol válogatottnak a közelmúltban, ebből az egyik igencsak szépségdíjasra sikeredett. Nos, ezúttal Hart nyerte az első csörtét a skandináv klasszissal szemben. Ezt követően az angolok percei következtek, de Agüero mellélőtte nagy helyzetét, hogy aztán félóra elteltével nagy lehetőséghez jusson. Agüero csapott le Aurier hibáját kihasználva, és már Trapp mellett is eltolta a labdát, amikor a kapus elütötte az argentint. A spanyol játékvezető zsebéből érkezett a sárga lap, mellékesként pedig tizenegyeshez jutottak az angolok. Ennél az esetnél a piros lap sem lett volna túlzott a franciák kapusának. A labda mögé a sértett állt, de mellé lőtte. Ez lélektanilag lelombozhatta volna a világoskékeket, akik azonban igyekeztek tudatosítani ellenfelükben, ezen az estén nem terem nekik babér. Ebben élen járt Agüero, de a nagy ziccert mégis Navas hagyta ki a hajrában: Aurier sokadik pontatlan passzát fülelte le a spanyol, s lőtt fölé-mellé. Hogy szaporodjon Blanc gondja, Thiago Motta már az első félidő végén cserét kért combsérülése miatt, Lucas Moura érkezett az olasz válogatott szűrő helyére.

Fordulás után ismét Ibrahimovic tehetett volna arról, hogy győzelmi ösvényre terelje társait, de újabb szabadrúgása után ismét Hart volt résen, maradt a gól nélküli állás, de nem sokáig kellett várni a háló rezdülésére: Ibra tette Maxwellnek a játékszert, aki középre tekert, Lucas pedig megszerezte a vezetést. Azaz csak szerezte volna, de az asszisztens már Maxwell labdaérintésénél emelte a zászlót, így aztán les miatt nem került előnybe a párizsi csapat. Ebben az időszakban elkezdett megélénkülni az addig sem unalmas találkozó. Blanc mindent megpróbált, hogy életet leheljen csapata támadójátékába, kevés sikerrel, sőt. A hajrára fordulva az addig is igen aktív Kevin De Bruyne belőtte a vezető hazai gólt, így a PSG-nek kettővel kellett volna felelnie a hátralévő negyedórában, ami nem kecsegtetett túl sok reménnyel. Clichy adott középre, Marquinhos lába mellett elment a labda, Fernando pedig visszatette azt lövésre, de a belga klasszis még egy cselt is megengedett magának – elküldve ezzel gyufáért Cavanit, és a léc alá lőtt. És bár a párizsi együttes iparkodott, aminek követeztében újabb hazai lehetőségek lettek a következményei, és lám, milyen az élet, betaláltak a látogatók, ám hiába, Ibrahimovic ugyanis kétméteres lesen tartózkodott, így nem lett érvényes a gól. A hajrában egy-egy kisebb helyzet még adódott a felek között, de az eredmény nem változott, így a City története során először léphet pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A PSG pedig szomorkodhat, főleg Ibrahimovic, aki korábban sem jutott el a végjátékig, és ezúttal is csak távolról szemlélheti a Bajnokok Ligája döntőjét. A svéd klasszis nagy valószínűség szerint már nem is szerzi meg a trófeát, mintha valami átok ülne Ibrán, hogy nem tud bejutni a fináléba aktuális együttesével. A City pedig így akár célba is érhet, ami valljuk be Manuel Pellegrini edzői pályafutása legnagyobb sikere lenne, főleg úgy, hogy nyáron feláll a manchesteri kispadról.

https://youtu.be/APpBpU0rY20

Gavalovits Sándor