Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki vált klubot a nyáron? Ők szólhatnak a legnagyobbat!

Készítettünk egy top 5-ös listát arról, hogy kik válthatnak csapatot a nyáron, és még arra is igyekeztünk figyelni, hogy legyen reális alapja a dolgoknak. 

európai nagyágyúk (Barca, Chelsea, Bayern, Real, United)

5.) Eden Hazard
Chelsea –> Real Madrid 40 millió euró

Eden-Hazard-659651

A belga szélső tavalyi varázslatos szezonja után idén borzasztó teljesítményt nyújt, egy gólt sem szerzett még a bajnokságban. Ez az idénye már egyértelműen kuka (akárcsak az egész Chelsea-nek), de ennél azért jóval többet tud, ahogy azt már 2014-15-ben bizonyította. Ezért jöhet kapóra a Realnak a gyenge formája, hiszen így talán olcsóbban tudják megszerezni a londoniak sztárját. Egyre több hír kering az ő átigazolásával kapcsolatban, a különböző hírportálok szerint 40 millió eurót sem sajnálna érte a madridi együttes.

4.) Radja Nainggolan 
Roma –> Chelsea 35 millió font

Nainggolan öröm vs Inter

Egy újabb belga, újabb Chelsea-kötődés. Nainggolan hatalmas fogás volt a Romának még 2014 telén, azóta alapember az olasz fővárosban. Antonio Conte állítólag még a Juventus trénereként is szemet vetett rá, az újdonsült Chelsea edző pedig most akár újra megpróbálkozhat egy ajánlattal. Nainggolan egy igazi pitbull, 90 percen keresztül sprintben közlekedik a pályán, levakarhatatlan és még a kapura is veszélyes. Tökéletes fogás lenne a Kékeknek, az már másik kérdés, hogy a Farkasoknak eszük ágában sincs megválni tőle. A Roma igazgatóját, Walter Sabatinit látták a minap a Stamford Bridge előtt, de nem Nainggolan ügyében tárgyalt egy hivatalos közlemény szerint, hanem Mohamed Salah leigazolását akarta véglegesíteni. Gyanús mindenesetre…

3.) Marquinhos
PSG –> Barcelona 50 millió euró

052614-Marquinhos-PI.vresize.1200.675.high.66

Marquinhost már elég régóta környékezi a Barcelona, most itt a lehetőség, hogy elhappolják Párizsból. A védő akár még menne is, a PSG viszont marasztalná, ugyanakkor ha a brazil védő tényleg dobbantana, azzal nem tudnak mit csinálni a vezetők, akkor el kell engedni. Onnantól csak az ár a kérdés, biztosan lehúznák minél jobban a katalánokat, bár nekik ez egy hosszútávú befektetés lenne, hiszen Marquinhos csak 21 éves, így egészen sok pénzt megérhet nekik. Az az 50 millió euró talán elég lehet, de lehet, hogy többet akar majd a PSG.

2.) Pierre-Emerick Aubameyang  
Borussia Dortmund –> Real Madrid 100 millió euró

Aubameyang Real

A gaboni támadó egészen fergeteges idényt fut, 41 találkozón 37 gólt szerzett, ami bárkinek a becsületére válna. Szemet is vetett rá a királyi gárda, és készek lennének bankot robbantani érte. Aubameyang elismerte, hogy egy nap szívesen játszana a Realban, azonban nem rég hosszabbított 2020-ig szerződést a Dortmunddal, és hát ezt nem véletlenül tette. A BVB igazgatója, Hans-Joachim Watzke elmondta, hogy szeretnék minden áron megtartani Aubameyangot, viszont egy 100 millió eurós ajánlaton azért elgondolkodnának. Ha valaki, akkor a Real képes lehet elkölteni ennyi pénzt, de mi úgy hisszük, hogy ezzel az összeggel inkább csak az elriasztás volt a cél.

1.) Zlatan Ibrahimovic
PSG –> Manchester United ingyen

Ibra United

A svéd óriás ismételten lemaradt a BL-címről idén azok után, hogy tegnap kiütötte a PSG-t a City. Ibra többször elmondta, hogy szívesen kipróbálná magát Angliában, a másik manchesteri klub pedig tárt karokkal várná. Ráadásul az is elképzelhető, hogy José Mourinho is oda kerül, akivel remek kapcsolatot ápol a csatár, így ez egy újabb érv a váltás mellett. Zlatannak a nyáron lejár a szerződése, ingyen pedig bárkinek megérné egy ekkora klasszis. A fizetés problémás lehet, a Unitednél azonban van pénz rogyásig, szóval ennek nem kéne gondot okoznia. Kérdés, hogy akkor is hajlandó lenne-e a váltásra, ha a United esetleg nem jutna be a BL-be?

Tereh Balázs