Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma lenne 25 éves Akeem Adams

Ma napon lenne még csak 25 éves Akeem Adams, a Ferencváros korábbi trinidai válogatott futballistája.

www.fradi.hu

www.fradi.hu

1991 április 13-án született Point Fortinban a tehetséges hátvéd. Mielőtt a Ferencvárosba igazolt volna, csak trinidai klubok játékosa volt, többek között az United Petrotin, a Connection, a T&TEC SC, Central FC játékosa volt. 9-szer szerepelt a trinidai felnőtt válogatottban, 2008 márciusában debütált. Tehát még nem volt 17 éves, amikor először magára húzhatta a válogatott szerelését!

2013 augusztus 7-én írt alá a Ferencvároshoz. Első meccsére nem is kellett sokáig várni, hisz a Győr elleni augusztus 10-én rendezett mérkőzésen már kezdőként lépett pályára. Játékintelligenciája, lenyűgözte a Fradi szurkolókat. Sportszerű hozzá állása, győzni akarása, egyből a szurkolók kedvencévé tette.

6-szor húzhatta magára a zöld – fehér szerelést, utoljára az Újpest ellen 2013.szeptember 22-én, egy győztes derbin. Azon a meccsen majdhogynem a mezőny legjobbja volt. Az ellenfél szurkolói is elismerték, hogy a rá bízott játékosokat lesatírozta a pályáról.

A következő héten szerdán jöttek a hírek, Adams infarktust kapott az edzés után. Julian Jenner volt az aki megtalálta a fiatal játékost. (Jenner azóta is ápolja barátja emlékét a Csepel elleni meccsre is Adams mezében ment) Októberben jöttek a hírek, hogy Adams bal lábát amputálni kellett. De ő még akkor is élni akart. Hihetetlen és mind a mai napig felfoghatatlan, hogy az akkor 22 éves játékos, 2013 december 30-án elhunyt.

Emlékét örökké megőrizzük! Személyében nem csak egy kiváló sportoló, hanem egy nagyszerű embert veszítettünk el. Nyugodj békében Akeem!

Endrődi Dávid