Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Meg lehet állítani a Bayernt? – előzetes

Eleinte két párharcra mondhatta azt az egyszeri szurkoló, hogy teljesen egyértelmű a végkimenetel. Az egyik a Real – Wolfsburg volt, ahol vért kellett izzadnia a Madridnak a továbbjutáshoz, a másik pedig a Benfica – Bayern. Itt a bajorok minimális előnnyel érkeznek a visszavágóra, megnézzük milyen esélyekkel vágnak neki ennek a csörtének.

Bayern - Benfica BL

 

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő – Visszavágó
20:45 Benfica – Bayern München
Helyszín: Estadio da Luz – Lisszabon
Az odavágó eredménye: 1-0

Az odavágó margójára: 
Kifejezetten hamar kialakult a végeredmény, hiszen Vidal 2. perces góljával győzött 1-0-ra a Bayern, de sokkal több gól is születhetett volna. A Bayern irányított alapvetően, viszont a Benficának is akadt bőven helyzete (meg egy elmaradt tizenegyest is reklamálhatnak), így nagyjából hasonló esélyekkel várhatják a visszavágót a csapatok.

https://www.youtube.com/watch?v=BRt_hQAZZUU

Forma
Benfica: A portugálok utolsó 22 tétmeccsükből 20-at megnyertek, az Estadio da Luzban ráadásul egyik csapat sem mehet biztosra. Talán lebecsülték őket az odavágó előtt, azonban ha most elkövetné ezt a hibát a Bayern, annak komoly következményei lennének. A legnagyobb probléma a lisszaboniak háza táján, hogy a gólfelelősük, Jonas eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára, így valószínűleg Mitroglu és Jimenez fogja rohamozni a Bayern kapuját. Hogy súlyosbítsuk a gondokat, Nicolas Gaitan játéka szintén kérdéses. A csapatkapitány 4 gólt és 3 gólpasszt jegyez 8 BL-találkozón, amivel a csapat egyik legveszélyesebb játékosa. Ő és Jonas hiánya sok lehet a hazaiaknak, de esélytelennek semmiképp sem neveznénk őket.

Bayern: A Dortmund elleni bajnoki döntetlen óta zsinórban 6 győzelmet aratott Pep Guardiola csapata, akik ezzel kicsit leszakították magukról a BVB-t, a BL-ben pedig ugye előnyt szereztek. Nem kizárt, hogy pontosan ugyanaz a tizenegy fog kifutni a pályára, akik az első találkozón is, hiszen sem Robben, sem Benatia nem épült fel időben a sérüléséből, valamint Badstuber és Boateng régebb óta sérült. Ez azt jelenti, hogy elég nagy valószínűséggel az Alaba-Kimmich páros fog ténykedni a védelem közepén, amiről már az odavágón is kiderült, hogy nem egy életbiztosítás.

Tereh Balázs