Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nagyot küzdött a Benfica, de a Bayern a döntő küszöbén! – videóval

A portugál együttes alaposan ráijesztett a Bayernre, de végül fordítani tudtak a németek, így belefért az is, hogy utána Talisca egy nagyszerű szabadrúgással egyenlített. A Benfica büszke lehet magára, hiszen nem adták könnyen magukat, a különbség azonban megfigyelhető volt a két csapat között. 

Müller vs Benfica

Benfica – Bayern München: 2-2
Helyszín: Estadio da Luz – Lisszabon
Gólszerzők: Jimenéz (27.), Talisca (76.) ill. Vidal (38.), Müller (52.)
Sárga: Carcela (70.) ill. Martinez (74.)
Piros:

Benfica: Ederson – Almeida, Nilsson-Lindelöf, Jardel, Eliseu (Jovic 88.) – Fejsa, Sanches – Salvio (Talisca 68.), Pizzi (Guedes 58.), Carcela – Jimenéz – Vezetőedző: Rui Vitoria

Bayern: Neuer – Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba – Alonso (Bernat 90.) – Costa, Vidal, Thiago, Ribéry (Götze 90+2.) – Müller (Lewandoski 84.) – Vezetőedző: Pep Guardiola

Továbbjutott a Bayern 3-2-es összesítéssel. 

Az első igazán komoly helyzetre egészen a 19. percig kellett várni, ekkor Lahm beadását lőtte el Müller nem sokkal a kapu mellé. Nem sokkal később újra veszélyeztettek a németek, Thiago pörgetését fejelte kapura Vidal, Edersonnak viszont ez nem okozott problémát. Ekkor jött a hideg zuhany a Bayern számára, akik hiába domináltak egy kapitális védelmi hiba után hátrányba kerültek. Eliseu ívelt középre, Jimenéz pedig Martinez és Alaba közt Neuert megelőzve a kapuba fejelt, a Benfica ezzel ledolgozta hátrányát. Fél órányi játék után Jimenéz második gólját is megszerezhette volna, a müncheniek védelme ismételten csődöt mondott, ekkor viszont a mexikói csatár nem találta el jól a labdát, amit így Neuer fogni tudott. Amennyire a semmiből jött a hazaiak vezetőgólja, olyan meglepő volt az egyenlítés. Már átvette az irányítást a Benfica, amikor egy szépen megkomponált támadás végén Lahm centerezett, a labdát Ederson kiütötte pont Vidal elé, aki kapásból bombázott az üres kapuba. A félidő végén a chileinek még volt egy lehetősége, ezt azonban fölé vágta, jöhetett a szünet.

A fordulást követően hamar gólt szerzett a Bayern, amivel gyakorlatilag el is döntötte a párharcot. Xabi Alonso szögletét fejelte vissza Javi Martinez, Müller pedig természetesen megint jókor volt jó helyen, és könyörtelenül kihasználta az adódó lehetőséget. Egy órányi játék után adódott lehetőség itt is-ott is, előbb Douglas Costa etette meg szépen a védőjét, majd találta el a kapufát, aztán meg Neuer ütötte fölé Almeida távoli lövését. A 68. percben szerzett egy újabb gólt a bajor csapat, ezt viszont jogosan érvénytelenítették les miatt, Alaba ugyanis tényleg a védője előtt járt. A 72. percben majdnem összehozott egy elképesztő potyát Ederson, Vidal elég gyengécske lövését majdnem bevédte. A Benfica becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, és egyenlítettek is a 76. percben, amikor Talisca remekül csavart egy szabadrúgást Neuer kapujába. A 85. percben Talisca ismételten megpróbálta szabadrúgásból, és ez sem volt rossz, alig pár centivel kerülte el a kaput. Lewandowski és Jovic is elpuskázott egy-egy komoly lehetőséget, így maradt a 2-2, összesítésben pedig a 2-3.

https://www.youtube.com/watch?v=4FCACPlcF4k

Tereh Balázs