Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Döntetlent hozott az előrehozott bajnoki!

Döntetlen született a 35. fordulóból előrehozott bajnokin a keddi Crystal Palace-Everton mérkőzésen. Az Everton egyébként közel negyven percet volt kénytelen emberhátrányban játszani a Palace vendégeként.

02

Crystal Palace – Everton 0-0
London, Selhurst Park, 23 528 néző, Vezette: Mike Jones
Sárga lap:ill. McCarthy (16.), Barry (91.)
Kiállítva:ill. McCarthy (52. – második sárga lap után)

Előrehozott bajnokit játszott egymással a Crystal Palace és az Everton kedden este Londonban. Az első játékrész első fele egyértelműen a hazaiaké volt, hiszen a Palace ekkor nagyon nekiugrott a stolverkosoknak. A londoniak sorra dolgozták ki és hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Dwight Gayle révén a hatodik percben voltak a legközelebb a gólhoz a hazaiak, ám a csatár kísérlete centikkel ment el a kapu mellett. Az Everton a félidő közepére ébredezni kezdett és ekkor a kékek percei jöttek, mivel sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám Lukakuék sem tudtak betalálni. A félidőt a Palace-os Gayle hatalmas kihagyott helyzete zárta. Mindkét csapat lassan, taktikusan építette fel a támadásokat az első 45 percben és a labdabirtoklás, illetve a kapura lövés egyaránt kiegyenlített volt.
A második félidőt a vendégek kezdték jobban, hiszen Ross Barkley Próbált szerencsét egy lövéssel a tizenhatosról, de a labda a felső lécet találja el. Szép gól lett volna. Két perccel a vendég helyzet után azonban találkozót eldöntő momentum történt: James McCarthy lépett rosszul oda az egyik hazai játékosnak, így második sárga lapját követően a kiállítás sorsára jutott! Ezt követően a Palace hatalmas nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a hátralévő időszakra, de gólt nem tudtak szerezni, az Everton erejéből meg csak a védekezésre futotta. Unalmas játékot hozott ez a 90 perc, a játék irányítását a hazai csapat tudta kézben tartani a kiállítás után, de a kapu előtt ötlettelennek bizonyultak, így megérdemelt a pontosztozkodás. A Palace a tizenhatodik helyen áll 38 ponttal, míg az Everton negyven egységgel a 12. A Palace egyébként három forduló óta veretlen, míg az Everton öt mérkőzés óta nyeretlen.

Fotó: Everton hivatalos facebook oldala

Becz Tamás