Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Europa-liga: A tét az elődöntőbe jutás! – előzetes

Eltelt egy újabb hét, mintha csak most rendezték volna az odavágókat és máris a visszavágók jönnek az Europa-ligában. A tét hatalmas, ugyanis a párharcok győztesei bejutnak a sorozat elődöntőjébe. Hathatós előnyre egyik csapat sem tett szert, olyan párharc nincsen az első mérkőzéseket követően, melyre azt mondhatjuk, hogy a mai már csak formalitás lesz.

eurol

21:05 Sevilla – Athletic – Bilbao (Digi Sport 1)
Az odavágó eredménye: 2:1
Az első játéknap slágereredménye volt a 2:1, ám nem mindegy, hogy valaki ezt hazai környezetben, vagy idegenben érte el. A Sevilla számára utóbbi sikeredett, hiába vezetett a Bilbao, sikerült fordítania az andalúzoknak. A Bilbao tehát nincsen könnyű helyzetben, de lehetetlenben sem.

21:05 Liverpool – Borussia Dortmund (RTL II)
Az odavágó eredménye: 1:1
Nem úgy sült el a BVB szemszögéből az első mérkőzés, ahogyan azt sokan várták, Jürgen Klopp hazatérése keserű szájízt hagyott. Egyetlen egy csapatnak sem egyszerű az Anfielden pályára lépni, ezt ma megtapasztalhatják a Dortmund játékosai is. Az odavágót követően nyilván a Liverpool van lépéselőnyben, ám elég egy hiba és ez már el is olvad. Egy kiváló mérkőzésre, egy parázs párharcra van kilátás, melynek végén valamelyik csapattól elbúcsúzunk.

21:05 Shakhtar Donetsk – Braga (Digi Sport 3)
Az odavágó eredménye: 2:1
Noha a két csapat első mérkőzésén sokkalta kezdeményezőbb és vállalkozóbb kedvű volt a Braga, a Shakhtar kegyetlenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A portugálok szépítő találata a 89. percben esett, ezzel pedig még maradt némi remény, ám igen határozott játékra lenne szükség a párharc megfordításához. Mindkét csapat meglepő döntetlent játszott a hétvégén, mely a Shakhtar esetében könnyen azt eredményezheti, hogy az ősi rivális Dinamo Kijev lesz a bajnok.

21:05 Sparta Praha – Villareal (Digi Sport 2)
Az odavágó eredménye: 1:2
Bakambu duplája szerény előnyre volt csupán elegendő, a Sparta Praha idegenben lőtt gólja még sokat érhet. Mindkét csapat győzelmet aratott hazája bajnokságában a hétvégén, s noha, még mindig a Villareal a párharc esélyese, a spanyol klub és játékosai nehéz visszavágó elébe néznek.

Őszi