Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest – Ferencváros Magyar Kupa döntő

Az Újpest lesz a pályaválasztó a Magyar Kupa döntőjén, tehát a Fradi az otthonában vendég lesz. A döntőt május 7-én szombaton a Groupama Arénában rendezik.

nso.hukép: nso.hu

Tegnap este eldőlt, hogy a kedden a kupa döntőbe kerülő Újpestnek a Ferencváros lesz az ellenfele, így az elmúlt két évben győztesek csatáját hozza a Magyar Kupa idei kiírásának döntője.  Alant pár lényeges információt olvashat a fináléval kapcsolatban a kedves olvasó.

A mérkőzésre a jegyeket fele – fele arányban kapják a klubok, tehát így az újpestiek nem csak a vendégszektort foglalhatják el, hanem akár tavaly a Videoton szurkolói, a stadion felébe jegyet válthatnak. Igaz a Vidi nem élt ezzel a lehetőséggel, hisz nem volt realitása, hogy 10.000 fehérvári szurkoló kísérje el csapatát Budapestre, így ők a jegyek egy részéről lemondtak. Viszont az Újpestnek van akkora szurkolói bázisa, hogy akár a fel stadiont meg is tudják telíteni. A jegyértékesítéseket jövő héten kezdik el.

Az MLSZ még azt nem tudja elmondani, hogy meccsre a Fradisták ugyanúgy a vénaszkenneres megoldással kell, hogy bejussanak a stadionba, mint a bajnokságban. Igaz tavaly a kupadöntőre ugyanúgy szurkolói kártya és vénaszkenneres beléptetés volt érvényben.

Az Újpest lesz a pályaválasztó, így akár az is megeshet, hogy a lilák játékosai használják a Fradi címerrel ellátott hazai öltözőt, de ennek kisebb a realitása. Mezválasztásnál is náluk van az előny.

Kupatörténelem:
A két csapat egymással eddig 3-szor játszott döntőt.  1922-ben az első meccsen 2-2, míg a megismételt meccsen a Ferencváros győzött. 1927-ben szintén a Fradi volt a győztes, akkor 3-0-al nyertek a zöldek.  1933-ban a Fradi 11-1-re diadalmaskodott. (egyébként az Újpest abban az évben megnyerte a bajnokságot) Mind a három kupadöntőben az is közös, mindamellett, hogy mindháromszor az FTC nyert, hogy a Hungária körúton rendezték.

Endrődi Dávid