Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Liverpoolban Kloppant a Dortmund egy őrült meccsen! – videóval

Fantasztikus mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Liverpool, a második félidőben négyszer találtak a németek kapujában, pedig már kétgólos hátrányban is voltak.

13012787_10154255034177573_2078893962840936861_n

Liverpool – Borussia Dortmund 4:3 (0:2)
Helyszín:
Anfield Road, Liverpool, Vezette: Cakir (török)
Gólszerzők:
Origi (48.), Coutinho (66.), Sakho (78.), Lovren (91.) ill. Mkhitaryan (5.), Aubameyang (9.), Reus (57.)
Sárga:
Hummels (53.), Piszczek (75.), Schmelzer (91.)
Kiállítás:

Liverpool: Mignolet-Clyne, Sakho, Lovren ,Moreno-Milner, Can (Lucas 80.) – Coutinho, Lallana (Allen 62.), Firmino (Sturridge 62.) – Origi Vezetőedző: Jürgen Klopp

Borussia Dortmund: Weidenfeller –  Sokratis, Hummels, Piszczek, Schmelzer – Weigl, Castro (Gundogan 82.) – Kagawa (Ginter 77.), Mkhitaryan, Reus (Ramos 83.) – Aubameyang  Vezetőedző: Thomas Tuchel

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. A Dortmund nem tétovázott sokáig, rögtön nyomás alá helyezték a Liverpoolt. Rögtön az első komoly lehetőségből megszerezte a vezetést a Dortmund, Aubemayang lövését még védte óriási bravúrral Mignolet, de a kipattanót Henrikh Mkhitaryan a kapuba vágta. 0-1! A hazaiak még magukhoz sem tértek már is kétgólos hátrányba voltak a 9. percben, Reus passzát Aubemayang váltotta gólra. 0-2! A 17. percben az első komoly Liverpool lehetőség adódott Origi előtt, de lövését blokkolták a védők. A 25. percben ismét hazai lehetőség adódott a gólszerzésre Origi előtt, azonban lövése éppenhogy elkerülte a kaput. A 27.percben újabb hazai lehetőség maradt ki, ezúttal Firmino fejelt a kapu mellé. A 36. percben eldönthette volna akár a továbbjutás sorsát is Pierre-Emerick Aubameyang azonban a kapu jobb oldala mellé lőtt. Az első félidő lendületes játékot hozott sok helyzettel.

A második játékrészben a Liverpool tovább folytatta ahol ez elsőt abbagyta. A 48. percben sokadik helyzetét váltotta gólra a Liverpool és Origi. A hazaiak nem sokáig reménykedhettek, ugyanis az 57. percben jött Reus és visszaállította a kétgólos különbséget és ezzel el is döntötte a továbbjutás sorsát, hiszen itt már szinte lehetetlen helyzetben voltak a vörösok. De a vörösök nem adták fel fantasztikus közönségük előtt, a 66. percben Coutinho bombázott Weidenfeller hálójába. 2-3 ! A találkozó további részében a hazaiak próbáltak egyenlíteni, és a nagy nyomásnak meglett az eredménye a 78. percben egy szögletet követően Sakho kiegyenlített. Ezzel összesítésben 4-4 volt, de még mindig a Dortmund volt a továbbjutó idegenbeli góloknak köszönhetően. Ám ezze nem volt vége a hosszabitásban jött a csattanó, a 91.percben Lovren befejelte a Liverpool győztes gólját és ezzel a továbbjutást is érő találatot is.

https://www.youtube.com/watch?v=j3VYchn_wUA

Kép forrása: Liverpool hivatalos fb oldala

Ondik Gábor