Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kiesés után megszólaltak a BVB magyar szurkolói

Beírta magát a labdarúgás történelemkönyvébe a csütörtök esti Liverpool-Dortmund mérkőzés, mely 7 gólt és elképesztő fordítást hozott. – Amennyiben lemaradtál a gólokról IDE kattintva megtekintetted őket. – Nem egyszerű most Borussia Dortmund szurkolónak lenni, még mindig dolgoznak az érzelmek, az átélt trauma. Kíváncsiak voltunk, hogy miként élték meg a történéseket a BVB magyar szurkolói körének tagjai és miben látják a vereség okát. A FociClub.hu-nak többen is elmondták gondolataikat.

CeJWLgtUMAc766Y

 A BVB Fanclub Ungarn elnöke Jaczkó Zoltán így látta a dolgokat – “Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek, de leginkább szomorú és csalódott vagyok. Az Europa-ligát behúzhattuk volna, de a saját butaságunk miatt nem lesz rá esélyünk, és egy nálunknál gyengébb csapat a szívével jutott tovább. Alapvetően babonás alkat vagyok, így egy ilyen meccsre már egész héten “készülök”, így volt ez most is, és ha vereség a vége, kicsit a magam hibájának tudom be. Ami nyilván hülyeség, de ez van! Ezért is szomorú vagyok, de nagyon. Nem értem, hogy lehettünk annyira flegmák, “nagyképűek”, hogy 1-3-nál kiengedünk…! Sajnos ilyet SENKI sem tehet meg, még a Barca sem, nemhogy mi! Mégis megtettük, ez lett a vége…”

Lasztoméry András a szurkolói csoport vezetőségének tagja – “Hasonlóan látom a dolgokat, akárcsak Zlotyi (Jaczkó Zoltán)! Totális üresség van bennem. Nem düh, de egyszerűen egy megmagyarázhatatlan érzés!

Banizs József a szurkolói csoport egyik tagja – “Vereségünk oka ugyanaz, mint ami a győzelem oka is lett volna, ha nyertünk volna. Az első meccsen nagyon görcsösen játszott a csapat, mondhatni, hogy túl koncentráltan. Ezért akkor nem volt elég ötlet, játékosság, és meglepő a csapatjátékban. Tuchel a liverpooli visszavágóra ezt a statikusságot, a monoton, görcsös játékot azzal próbálta feloldani, hogy a taktikát és a játékosok mentális felkészítését az abszolút támadó, felszabadult, nyílt sisakos játékra alapozta. A nyilatkozatai, és valószínűleg a játékosok felé adott instrukciók is arra irányultak, hogy a csapatot nagy önbizalomra, ugyanakkor felszabadult, bátor, gólra törő játékra sarkalja. Ez be is jött, hiszen már az első tíz percben eldöntöttnek is hihettük volna a meccset, lehengereltük a Liverpoolt. A két gólos vezetés az első félidőben, majd később a 3-1 állásnál a második félidőben túlságosan elbizakodottá tette a csapatot. Bevallom engem is. Elkövettük azt a hibát, hogy elhittük innen már nincs esélye a Liverpoolnak. Azonban ez csak akkor lett volna igaz, ha 3-1 állásnál a Borussia megnyugszik, és nem folytatja a nyílt sisakos adok-kapok játékot. A Tuchel által olyan jól kitalált és eddig jól működő türelemjátékra kellett volna váltani. Labdatartás a mezőnyben, sok passzal. Masszív védekezés, kis taktikai faultok, gyors kontrák pontos passzokkal, hideg fejjel. A csapatot, és talán Tuchelt is annyira magával ragadta azonban a hév, hogy továbbra is inkább szívvel játszottunk, és nem ésszel. Egy Juventus már 1-0 állásnál 11 emberrel védekezett volna, és azzal az eredménnyel tovább is jutott volna. DE!!! DE!!! Azért vagyunk mi Borussia szurkolók, mert mi a FOCIT szeretjük, és ez a meccs igazi FOCI volt. Gratulálok a Liverpoolnak, további sok sikert kívánok nekik. Mi, én BVB szurkolók pedig tovább élünk-halunk a csapatért, mer nekünk csak egy van és semmi más, és az a Borussia Dortmund! Heja!

Illés Márton a szurkolói csoport egyik tagja – “Szerintem azon ment el a meccs, hogy 3-1 után feladtuk a játékunkat és nem mentünk ugyanúgy előre mint előtte. Ott nagyon elhitte mindenki (én is) hogy meglehet és ezért nemcsak a játékosokat hibáztatom hanem Tuchelt is. Hajtania kellett volna a csapatot, úgy ahogy Klopp tette az övéivel. Ez a fő oka a vereségnek, soha nem szabad elhinni hogy megvan a győzelem. Megérdemli a továbbjutást a Liverpool, teljes mértékben, de mi is asszisztáltunk ehhez, nem is kicsit.”

Egy elkeseredett Dortmund fanatikus gondolatai:

20 éve nem nyertünk BL-t
4 éve nem nyertünk DFB-t
4 éve nem nyertünk Német bajnokságot
2 éve nem nyertünk Német szuperkupát
50 éve nem nyertünk Európa-kupát
19 éve nem nyertünk Klub VB-t….
Ideje lenne már….. De mit akarunk mi jövőre a BL-ben ha EL-t nem bírjuk megnyerni….

Őszi