Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Hiába támadta végig a találkozót a Madrid, jobb helyzetben a United

Jó hangulatú összecsapáson De Gea a meccs hőse. A manchesteri kapus tartotta életben csapata továbbjutási esélyeit.  Ezzel a döntetlennel még bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is.

Telt ház, és hatalmas hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat. A Realnál végül Pepe helyett Varane kezdett, míg a United nélkülözni kényszerült többek között Paul Scholest.

Az első félidőben azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, az első negyedórában több nagy helyzet adódott a Madrid előtt, ám ezekkel nem tudtak élni. Előbb Khedira tört el egy labdát ígéretes helyzetben, majd Di Maria lőtt mellé. A hatodik minutumban Ronaldo forgatta meg Rafaelt, a középre adott labdáját Coentrao tűzte kapura, De Gea valahogy kapufára tudta tornázni. Eközben a Unitednek apróbb helyzetei voltak, inkább csak a spanyolok védelmén múlott, hogy nem tudtak ziccerbe kerülni. Az első negyedórában a Real akarata érvényesült inkább, és a folytatásban is többet birtokolta a labdát Mourinho csapata. Azonban ez a mezőnyfölény elég meddőnek bizonyult. A 20 perc hozta az első igazán veszélyes vendéghelyzetet és egyben a gólt. Rooney végezhetett el szögletet, és bizonytalanul kimozduló Diego Lopez hibáját kihasználva Danny Welbeck fejelte a bal alsóba a játékszert. 0-1. Három perccel később Di Maria egyenlíthetett volna, ha De Gea nem ér le a bal sarokhoz. A huszonnyolcadik percben Ronaldo előbb a sorfalba bombázta a szabadrúgást, majd mellé lepattanót. Két perccel később egalizált a Real. Ki más, mint Critiano Ronaldo. Özil kis szögletét Di Maria tekerte középre, és a teljes üresen álló portugál remek ütemben emelkedett, és bólintott a bal sarokba.Alig öt perccel később Welbeck megduplázhatta volna a MU előnyét, ám Diego Lopez nagy bravúrral bele tudta tenni a lábát a labdába.

Az első félidő alapján nem lett volna meglepetés, ha a madridiak kitömik az angolokat, hiszen jóval többet birtokolták a labdát, és a lövőkedvükkel sem volt baj. Rafael oldalán könnyedén tud támadni a Real, hiszen a gyors Ronaldo és Di Maria, vagy akár Özil is többször a brazil mögé tudott kerülni.

Fordulás után is a hazaiak maradtak támadásban, a „Vörös Ördögök” – nevükkel ellentétben – nem nagyon tudtak átkeveredni a felezővonalon. A madridi játékosok közül Di Maria elemében volt, hiszen egymaga többet lőtt, mint vörösök támadói együttvéve. Ígaz, ezek rendszerint vagy mellé mentek, vagy De Gea kezében haltak el. Amikor ki tudott jönni a szorításból a vendégcsapat, akkor a kapu előterében rendre elfogyott a tudomány, vagy a madridi védelem takarított tanárian. Két igazán veszélyes United-lehetőségről lehet beszámolni a második félidőben: előbb van Persie léphetett ki Rooney labdásjával, közeli lövését nagy bravúrral védte Diego Lopez, majd később Xabi Alonso tisztázott becsúszva a gólvonal elől. Nem sokkal később Ronaldo lőtt fölé, majd Khedira tekerte el a kapu fölött a labdát. A félidő legnagyobb hazai helyzetét Coentrao rontotta el: Khedira beadását pörgette kapura, ám a visszaérő De Gea nagy bravúrral menteni tudott. A végére még egy van Persie lövés, amit Lopez kitolt a sarok elől.

Semmi sem dőlt el még, így a visszavágó is izgalmasnak ígérkezik. Hiába a több madridi lövés, és helyzet, ezúttal csak döntetlent érnek. A vörösök nagy köszönetet mondhatnak spanyol kapusnak, aki elképesztő formában védett, a gólról nem tehetett.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, odavágó
Real Madrid (spanyol) – Manchester United (angol)
1-1 (1-1)
Madrid, Bernabéu Stadion. Vezeti: Brych (német)

REAL MADRID: D. López – Arbeloa, Varane, S. Ramos, F. Coentrao – Xabi Alonso (Pepe, 84.), Khedira – Di María (Modric, 75.), Özil, C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 60.)
MAN. UNITED: De Gea – Rafael, R. Ferdinand, Evans, Evra – Welbeck (Valencia, 74.), P. Jones, Carrick, Kagava (Giggs, 64.) – Rooney (Anderson, 84.), Van Persie

G: Ronaldo (30.) ill.: Welbeck (20.)

S:  van Persie (5.); Rafael (40.), Valencia (88.)

Welbeck by Counterpoint1

Real Madrid vs Manchester United 1:1 Ronaldo by UCL2410

Gavalovits Sándor