Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: „Ötven-ötven százalék az esély” – értékelések, nyilatkozatok a Real-MU után

Egyik edző sem elégedetlen a tegnap esti 1-1 után. JoséMourinho azt kapta, amit várt, míg Ferguson szerint valamivel jobb helyzetben a van a Manchester.

„Nem vagyok meglepődve az eredményt vagy a meccset látva. Ez volt, amit vártam. Egy nyílt meccs volt az utolsó pillanatig. A manchesteriek számára ez megfelelő eredmény, és egyben taktikus is, ám nekünk nem. Azt hiszem, ők más utat választottak erre a párharcra. Azt gondolom, hogy most 11 emberes védekezésből vártak a lehetőségre, hogy kontrázhassanak. Nem nagyon jöttek át a mi térfelünkre, hanem vártak a kedvező alkalomra az ellentámadáshoz illetve a rögzített játékhelyzetekre. A védekezésük jó volt, jól zárták a területeket. A párharc továbbra is nyitott, és mint azt már mondtam, továbbra is 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. Nem elég az egy gól, hiszen egynél többet kell szereznünk a visszavágón.
Volt két nagy gólszerzési lehetőségük a második félidőben, de többnyire a mi akaratunk érvényesült, a manchesteriek jól álltak vissza védekezni, és várni a megfelelő alkalomra. A játékosaim kiadtak magukból mindent. Nehéz volt az elején, hiszen nagyon megnyomtuk, és a semmiből kaptnuk egy gólt. Az egy-egy tehát nem rossz eredmény, az Old Traffordon több gólt kell szereznünk.” – értékelte a látottakat José Mourinho, majd arról beszélt, hogy miért szeret odahaza kezdeni egy párharcot: „Jobban szeretek otthon kezdeni, mert az idegenbeli mérkőzéseken van olyan sorozat, amikor elégedetlen vagy bizonyos eredmények esetén. Az idegenbeli visszavágókra viszont már tudsz készülni, hiszen tudod, miként közelíts meg bizonyos játékszituációkat. Ezzel az eredménnyel már tudjuk mit kell tennünk az Old Traffordon. Az első gólt nekünk kell megszereznünk, és ha több gólt szerzünk, azzal csak nyerhetünk. Ma ez az eredmény született. Boldogok vagyunk, és három hét múlva újra találkozunk.” – zárta a luzitán tréner mondandóját.

Ferguson hasonlóképpen kezdte mint Mourinho:

„Nem meglepetés ez az eredmény. Ez várható volt, hogy eseménydús mérkőzés lesz, jó esély volt mindkét csapat előtt. De Gea három vagy négy elképesztő védést mutatott be, akárcsak a hazai kapus van Persie lövésénél a végén. Volt három-négy lehetőségünk, amikkel nem tudtunk élni. Nem volt jó érzés látni, hogy ennyire magunkra húztuk őket az első félidőben,és hagytuk, hogy a tizenhatosunk körül játszanak. Ez nem egészséges. A második játékrészben Danny Welbecket feljebb toltam, így nagyban változott a játékunk. Voltak helyzetek, és időnként jó volt a támadófutballunk. Többet birtokolták a labdát, de várható volt egy olyan csapattól, amelyik otthon játszik. Erre az eredményre építhetünk, hiszen odahaza, az Old Traffordon kiharcolhatjuk a továbbjutást. Teljesen nyitott a továbbjutás, a második félidőben tudtuk, hogy nagy nyomás alatt leszünk, de megdolgoztunk ezért az eredményért. Előre kiegyeztem volna az 1-1-ben, ez nem lehet kérdés. Ezzel 50-50 százalék a továbbjutási esélyek mindkét együttesnek. A továbbjutás kiharcolásában döntő lesz, hogy melyik csapat szerzi az első gólt.” – értékelt és egyben tekintett előre a skót mester.

„Micsoda gólt fejelt nekünk Cristiano! – dicsérte korábbi játékosát Ferguson – Elképesztően magasra ugrott a fejelésnél. Nehéz lehetett neki ellenünk játszania, hiszen érzelmileg kötődik a klubhoz. Nagyon veszélyes játékos, aki, ha labdát kap nehéz szabályosan megállítani, és csak imádkozhatsz…. A mérkőzés után bejött hozzánk öltözőbe, hogy beszélgessen a fiúkkal. Büszke vagyok rá, egy igazi csillaggá vált Madridban!”

Ronaldo nem ünnepelt, Sergio Ramos magát okolja, van Persie örül az 1-1-nek, Xabi Alonso csalódott, Welbeck szerint nem számít a hazai vagy idegenbeli első meccs.

Cristano Ronaldo: „Nehéz volt a Manchester ellen játszani, különösen nekem, de próbáltam profiként játszani és a legjobbamat hozniNem ünnepeltem, mert hat évig a Manchesterben játszottam és érzelmekkel teli volt számomra. Csak próbáltam a legjobbamat hozni, játszani a Madridért, gólt szerezni, de nem ünnepeltem azt meg, mert az nem lett volna tisztességes.”

Sergio Ramos: „Realista vagyok, Welbeck megnyerte ellenem a fejpárbajt a gólnál, de nem volt szöglet. A bírók néha segítenek neked, néha nem. Nem szeretném ezt értékelni. Nem követhetünk el hibákat. Ugyanezzel a mentalitással kell pályára lépnünk, azzal a meggyőződéssel, hogy nyerhetünk. Keserédes szájízzel zártuk a mérkőzést, de a futball ilyen, egyik nap minden összejön, a másikon kevésbé sikerülnek a dolgok. Győzni megyünk az Old Traffordra. Az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de a játékunk miatt örülünk.”

Xabi Alonso: „Miután betaláltak az angolok, nagyon óvatossá kellett válnunk. Az ellenfél szintén nagyon óvatos volt, de idegenben ez mindig is jellemző rájuk. Ezért nem volt egyszerű helyzetekig eljutnunk ma este. A visszavágón nyernünk kell, gólokat rúgni, nem játszhatunk döntetlenre. A teljesítményünkre nem lehet panasz, csak az eredményre.”

Van Persie: „Sok helyzetünk volt. Ha korábban azt mondják, hogy egy 1–1-es döntetlennel mehetünk haza, azonnal elfogadjuk. Azt hiszem, remek mérkőzést láthattak a szurkolók.”

Welbeck: „Némi előnyt szereztünk, de ezen a szinten már nem számít, hogy otthon vagy idegenben játszol. Ez csak az első félidő, készen kell állnunk a folytatásra. A gólom előtt tudtam, hová tekeri majd a labdát Wayne Rooney, és szerencsére a hálóba tudtam küldeni. Fantasztikus volt a stadion, de játszani jöttünk ide, nem nézelődni.”

Gavalovits Sándor