Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Simeone szerint csapata készen áll a nagy menetelésre

A Vicente Calderón stadionban fogadja este (21: 05) az Atlético Madrid az orosz Rubin Kazany csapatát. Diego Simeone, a madridiak argentin szakvezetője a „Matracosok” honlapján nyilatkozott a mérkőzéssel és együttesével kapcsolatban.

Diego Simeone remek mutatóval rendelkezik a nemzetközi porondon. Mióta 2011-ben átvette az Atlético irányítását az együttes még nem veszített a kieséses szakaszban. Természetesen ezt a sorozatot nem kívánja megszakítani a Rubin elleni hazai mérkőzésen sem. A 42 éves argentin szakember szokásához híven kellően feltérképezte az oroszok játékát.

„Sok videót megnéztünk. Ellenfelünk remek futballra képes, igyekeznek sokat birtokolni a labdát. A szélsőik több poszton is képesek kimagasló teljesítményre. A támadóik közül az olyan játékosok, mint Alexei Eremenko vagy Salomon Rondon nehéz feladat elé állíthatnak minket csupán a puszta testi erejükkel is. Nehéz meccs lesz, de mindenképpen győzni szeretnénk” – kezdte az argentin szakember.

Simeone egyáltalán nem bánkódik csapata hétvégi, Rayo elleni bajnoki veresége miatt, és inkább már előre tekint. „Roppant hosszú a szezonunk. Ott a bajnokság, az Európa Liga és még a Spanyol Kupában is versenyben vagyunk. Természetesen minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Attól függetlenül, hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára, ambícióinkat igyekszünk megvalósítani. Úgy gondolom, hogy a játékosaim fizikálisan és mentálisan is jól felkészültek. Nagyon sok és nehéz mérkőzés vár még ránk, remélem mindenki rendben lesz és sikerül szép eredményeket elérnünk.” – zárta mondandóját Diego Simeone.

Nagy Ákos