Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább szárnyalhat Szalai Ádám a Schalke ellen, presztízscsatát vív a Borussia Dortmund!

A német bajnokság soros meccsei közül több érdekesnek ígérkező összecsapásra is sor kerül, melyek közül a tabellán elfoglalt helyezéseket tekintve a legnagyobb rangadót a bajnok Borussia Dortmund vívja a remekül szereplő újonc Eintracht Frankfurt ellen. A magyar játékosokat a soraiban tudó klubok mindegyike bízhat a pontszerzésben, sőt akár a győzelemben is.

A péntek esti nyitómérkőzésen a Bayern München Wolfsburgban vendégszerepel. Az egyre stabilabb teljesítményt nyújtó „farkasokkal” meggyűlhet a bajorok gondja, bár a remek szezont futó müncheniek látogatása mellett az sem a házigazda sikerét vetíti előre, hogy legutóbb 2009 tavaszán tudott nyerni a VfL Wolfsburg a „bőrnadrágosok” ellen.

A szombati játéknap is tartogat izgalmakat. Bár Stieber Zoltán vállműtéte miatt szinte biztosan az idény végéig lábadozik sérüléséből, Varga Józsefnek köszönhetően nagy valószínűséggel így is lesz magyar szereplője a Greuther Fürth Düsseldorfban lebonyolítandó bajnokijának. A kiesés elől elkeseredett harcot vívó zöld-fehér mezesek a Gelsenkirchenben aratott bravúrgyőzelmüket követően legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a VfL Wolfsburggal szemben, így fontos lenne számukra az újabb pontszerzés, sőt igazán a győzelem javítana helyzetükön.

Szalai Ádám gárdája, a Mainz győzelmi esélyeknek a birtokában készül a „királykékek” elleni ütközetre, s a leendő házigazda számára mindenképp jó hír lehet, hogy Jens Keller tanítványai az előző három fordulóban mindössze egy pontot voltak képesek szerezni – az Augsburg ellen, idegenben. Tizenkét találatával a góllövőlistán az éllovasoktól mindössze két góllal lemaradó tizennégyszeres magyar válogatott középcsatár talán szombaton továbbgyarapítja a bajnoki góljai számát.

A második helyezett Borussia Dortmund valamelyest rosszabb formát mutat az előző három tétmérkőzésén, mint soron ellenfele, a jelenleg negyedik helyen álló Eintracht Frankfurt. Ennek ellenére a szakértők többsége a címvédő sikerére számít, ám a semleges szurkolók valószínűleg abban bíznak, hogy az őszi idényhez hasonló produkciót mutatnak be a csapatok Szeptember végén ugyanis kétgólos előnyről adták le döntetlenre a dortmundiak a meccset, s játszottak 3-3-as remit.

Vasárnap délutánra, illetve estére további két, magyar érdekeltségű párharcra kerül sor: mind a Nürnbergben vendégeskedő, várhatóan Huszti Szabolcsot a kezdőcsapatban a soraiban tudó Hannover, mind pedig a sinsheimi Hoffenheim otthonában a hullámvölgyből kievickélni igyekvő, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését egyaránt elveszítő VfB Stuttgart számára is a hét utolsó napján lesz jelenése. Az utóbbi hetek alapján nem okozna meglepetést, ha a „svábok” magyar válogatott támadó középpályása, Hajnal Tamás csak a kispadon, esetleg a lelátón kapna helyet.

Péntek
20:30 VfL Wolfsburg – Bayern München (Eurosport 2)

Szombat
15:30 Fortuna Düsseldorf – Greuther Fürth
15:30 Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach
15:30 Bayer Leverkusen – Augsburg
15:30 Mainz – Schalke 04
15:30 Werder Bremen – Freiburg
18:30 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Vasárnap
15:30 Nürnberg – Hannover
17:30 Hoffenheim – VfB Stuttgart

Szerző: Budai Levente