Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Óriási Napoli blama, elképesztő Plzen, szerény Chelsea siker, jó úton a döntő házigazdája!

A tegnap elkezdődtek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős küzdelmei, ma viszont az Európa Ligaban is elkezdték 2013-as szereplésüket a csapatok. Az Ajax könnyedén, a Chelsea csak a hajrában szerzett előnyt a visszavágóra, míg a Napoli hazai pályán kikapott a Viktoria Plzentől.

Ajax – Steaua Bukarest 2:0 (1:0)

Jó eséllyel pályázik a továbbjutásra az Ajax együttese, amely hazai pályán győzte le román ellenfelét a Steuat. Már az első félidő közepén előnyhöz jutottak Alderweireld részéről, s a második játékrész harmadik percében meg is duplázták góljaik számát, kialakítva ezzel a végeredményt.

Gólszerzők: Alderweireld (28.), Van Rhijn (48.)

Napoli – Plzen 0:3 (0:1)

Óriási meglepetés ez az eredmény, hiszen a Napoli az egyik esélyese az Európa Ligának, de nagyon úgy néz ki, hogy már most búcsút mondhatnak a további szereplésnek, mert csúnyán leszerepeltek hazai közönség előtt. A vendégek már az első félidőben megszerezték a vezetést, s a fordulást követően a mérkőzés vége felé még kétszer betaláltak, amivel könnyen lehet, hogy kiütötték a hazai csapatot.

Gólszerzők: Darida (28.), Rajtoral (79.), Tecl (90.)

Sparta Praha – Chelsea 0:1 (0:0)

Nem volt valami izgalmasnak mondható ez a mérkőzés a két csapat között, de mindenesetre a vendégek örülhetnek jobban, hiszen egygólos előnyben vannak. A találatot Oscar szerezte, aki a 82. percben állt be csereként, s már abban a minutumban gólt ünnepelhetett, mert egyből betalált a keményen küzdő Sparta Praha kapujába.

Gólszerző: Oscar (82.)

Báló Bence