Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: kiesés szélén a címvédő, hátrányban a CFR!

Atletico Madrid – Rubin Kazany 0:2 (0:1); Vicente Calderón, Vezette: Vad II István
Gól: Karadeniz (6.); Orbaiz (90+4)
Kiállítva: Sharonov (45.)
Atletico: Asenjo – Juanfran – Godin – Catá Diaz (R. Garcia, 60.) – Filipe Luis (Niguez, 66.) – Turan – Tiago – Suárez (Koke, 46.) – C. Rodriguez – Adrian – Falcao
Rubin: Ryzhikov – Marcano – C. Navas – Sharonov – Ansaldi – Orbaiz – Natcho – Kislyak – Eremenko – Karadeniz (Kuzmin, 88.) – Rondón (Dyadyun, 85.)

A címvédő nehéz helyzetbe került, hiszen a Rubin Kazany óriási meglepetésre kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra. Az oroszok kíméletlenül kihasználták lehetőségeiket, ráadásul Sharonov kiállítását követően egy félidőn át emberhátrányban is játszottak. Diego Simeone a ’Matracosok” vezetőedzője hiába küldte pályára erős összeállításban csapatát, az Atleticónak még a góllövés sem jött össze. Hiába volt ott a pályán Rademal Falcao, ő sem tudott segíteni csapatán. A madridiak kisebb hullámvölgybe kerültek, ami a szezon egészét illeti. Nagy bravúr lenne, ha sikerülne innen továbbjutniuk. Hiszen ne feledjük, hogy Oroszországban roppant kellemetlen időjárási körülmények várjak az aktuális vendégcsapatot.

Internazionale – CFR Cluj 2:0 (1:0); Giuseppa Meazza Stadion, Vezette: Koukoulakis (görög)
Gól: Palacio (20.; 87.)
Inter: Handanovic – A. Perreira – Ranocchia – Silvestre – Nagatomo – Gargano – Kovacic (Jonathan, 88.) – Cambiasso – Guarin – D. Milito (Palacio, 10.) – Cassano (R. Álvarez, 73.)
Cluj: Felgueiras – I. Pinto – F. Piccolo – Cadu – Camora – Muresan – Godemeche (Maftei, 39.) – Rada – Sepsi – Maah (Hora, 78.) – Rui Pedro (Bjelanovic, 84.)

Rodrigo Palacio ezen a meccsen bebizonyította, hogy nem hiába vezeti az Inter házi-góllövőlistáját. Az argentin támadó ugyancsak a cserepadon foglalt helyet, ám Diego Milito korai sérülését követően már a 10. percben be kellett állnia. Palacio hamar felvette a ritmust és a 20. percben előnyhöz juttatta csapatát. A mérkőzés végén könnyen lehet, hogy el is döntötte a továbbjutás sorsát, egy remekbeszabott átemeléssel. Az Interben egyáltalán nem tűnt megilletődötten a mindössze 18 esztendős Mateo Kovacic, aki könnyen lehet, hogy Wesley Sneijder örökébe léphet Milánó kék fekete felében. A kolozsváriakon látszott, hogy játékosaik igazán nincsenek „kiélezve” erre a meccsre, hiszen a Román Bajnokság tavaszi idénye még el sem kezdődött. Egyáltalán nem tudták azt a teljesítményt hozni, ami a BL-ben kis híján továbbjutást ért a számukra. A „Cseferének” hazai pályán talán a tisztes helytállás lehet a célja a láthatóan nagyobb játékerőt képviselő olasz sztárcsapat ellen.

Newcastle – Metalist Kharkiv 0:0; St James’ Park, V.: T. Harald Hagen (norvég)
Newcastle: Krul – Santon – Coloccini – S. Taylor – Yanga-Mbiwa – Gutierrez – Tioté (Sh. Ameobi, 79.) – Cabaye – Obertan (Marveaux, 62.)– Sissoko – P. Cissé
Metallist: Goryainov – Fininho – Torsiglieri – Guaye – Villagra – Edmar – Torres – Sosa – C. Xavier – Marlos (Willian, 73.)– Cristaldo (Jaja, 81.)

A Newcastle éppen felszálló ágban van az angol bajnokságban. Az utóbbi hetekben remekül teljesít Alan Pardew csapata. A télen eléggé „elfranciásodott” angolok kedvező előjelekkel várták a találkozót, ráadásul az ukránok kis túlzással az edzőtáborból érkeztek Newcastle-be, hiszen a pontvadászatuk szünetel. Érdekesség, hogy a hazaiak 2005 óta nem veszítettek otthon nemzetközi kupamérkőzésen – már amikor eljutottak Európába – akkor a Deportivo La Coruna ellen maradtak alul 2-1 arányban a néhai Intertotó-kupában. A „szarkákra” nehéz mérkőzés várt a Metalist ellen, hiszen a sorozatot figyelembe véve az ukránoké az egyik olyan csapat, amelyik a legkevesebb gólt kapta, szám szerint hármat. Alan Pardew eddig 26 játékosnak adott lehetőséget az Európa Ligában. Hiába emelkedett ez a szám az új francia kontingens bizonyos tagjainak bevetésével, ők sem tudtak segíteni abban, hogy a csapat előnnyel utazzon Kharkovba. A Newcastle-ra kemény és nehéznek ígérkező kelet-európai túra vár, melynek során nagyon meg kell izzadniuk ha tovább akarnak jutni. Ráadásul az ukránok kerültek valamivel előnyösebb helyzetbe ezzel a döntetlennel.

Nagy Ákos