Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Gólzápor Gladbachban, Spurs győzelem a veretlenek harcán – Bale-Lyon 2-1. – Videó

Tottenham – Lyon 2-1 White Hart Lane Vezette: Pedro Proença
Gól: Bale (45.); (90+3.) ill Umtiti (55.)

A csütörtöki játéknap egyik legnagyobb derbijére került sor a White Hart Lane-en, hiszen mindkét gárda veretlenül zárta a csoportkört. Az első félidő végén felpörögtek az események: Bale előbb közelről ziccert hibázott, majd a ráadásban egy szabadrúgást 35 méterről csavart Vercoutre kapujába. A bekapott gól után sokkal aktívabb lett a francia csapat, ennek eredményeképp az 54. percben Umtiti gyönyörű gólt ragasztott a felső sarokba. A hajrában ismét eljött a walesi nagy pillanata: a 93. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, a villámgyors szélső pedig úgy vágta a kapuba a labdát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Bale fantasztikus formáját látva nem sok jóra számíthat a Lyon a jövő heti visszavágón…

Mönchengladbach-Lazio 3-3 Borussia Park Vezette: Sergei Karasev
Gól: Stranzl (17. -11-es), Marx (84. -11-es), Arango (88.) ill Floccari (57.), Kozak (64.), (94.)
A playoff másik rangadóján, a Lazio drámai meccsen tíz emberrel ikszelt a Gladbach otthonában. A hazai együttes Stranzl tizenegyeséből szerzett vezetést a 17. percben, ám a második félidőben a Lazio szűk negyedóra alatt megfordította a mérkőzést. Nem sokáig örülhettek azonban a kék-fehérek, mert Dias kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak a játékrész derekán, ám öröm az ürömben, hogy Martin Stranzl ezúttal elhibázta a megítélt büntetőt. A hajrában ismét büntetőhöz jutott a Gladbach, melyet Marx biztos lábbal értékesített. Két perccel a vége előtt Juan Arango 30 méteres szabadrúgásgólja után úgy tűnt eldőlt a mérkőzés, ám a második félidőben csereként beálló Libor Kozák fejesgóljával a római csapat végül döntetlenre mentette a találkozót.

VfB Stuttgart-Genk 1-1 Mercedes Benz Arena Vezette: Manuel De Sousa
Gólszerzők: Gentner (42.) ill Plet (90.)
Nem dőlt el a magyar párharc sem, a Genk csapata Köteles Lászlóval a kapuban 1-1-es döntetlent ért el Hajnal Tamás Stuttgartja ellen. A két magyar játékos közül csak egy lépett pályára a találkozón, Hajnal Tamás sajnos sem kapott lehetőséget a bizonyításra. Köteles több alkalommal is bravúrral mentette meg kapuját a góltól, igaz egyszer bakizott is a magyar kapus. A németek vezető gólját azonban ő sem tudta megakadályozni, az utolsó percben azonban egyenlített a vendégcsapat így a belgák várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Basel-Dnipro 2-0 St. Jakob stadion Vezette: Oddvar Moen
Gólszerzők: Stocker (23.) , Streller (67.)
A Basel a vártnál simában 2-0-ra legyőzte az előzetesen sötét lónak tartott Dniprót. A 23. percben Cabral fejjel varázsolta a labdát Stocker lábára, aki két lépésről nem hibázott. A szakadó hóesésben lejátszott meccs hőse Marco Streller volt, aki hosszú sérülés után visszatérve negyedik találatát szerezte a sorozatban. A Dnipro együttese 16 góllal zárta a csoportkört, joggal várható lett volna legalább egy aprócska találat az ukránoktól.

szólj hozzá: ToLy21Hig

Veres Péter