Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtört a csend Egerben – Simon Antalt felmentették, utódja Mészáros Ferenc lehet

Korábban megírtuk, hogy Simon Antalt menesztették az egri kispadról, utódja a legutóbb Zalaegerszegen, de korábban Pécsett is dolgozó Mészáros Ferenc lehet. Simon mellett Vojtekovszki Csaba pályaedző és Kövesfalvi István sem dolgozhat.

Simon az egrifc.hu-nak beszélt a menesztés utáni érzéseiről: „Most még nagyon friss minden, le kell ülepedni bennem a történteknek, fel kell dolgozni az elmúlt időszakot. Egerhez sok minden köt, hiszen itt játszottam tíz évig, játékosként kétszer voltam NB I-be jutott csapat játékosa, edzőként pedig 25 év után sikerült az NB II-ből az élvonalba vezényelni az együttest. Azt gondolom, hogy emiatt aligha kellene szégyenkezni. Sajnálom, hogy hazai pályán nem sikerült bizonyítani a közönségnek, amely negyedszázadot várt arra, hogy ismét NB I-es csapat legyen a városnak. A jövővel kapcsolatban egyelőre még semmit nem tudok mondani. Az bizonyos, hogy szorítok a csapatnak, hogy ne csak tiszavirág életű legyen az NB I-es szereplés. Fontos lenne, hogy Egerben, ebben a csodaszép turisztikai központban élvonalbeli csapat működjön. Immár azonban nélkülünk.”

Csütörtökön a klub közleményben ismertette a felmentés körülményeit:

„Az Egri FC csütörtökön bizonytalan időre felmentette a további munkavégzés alól Simon Antal vezetőedzőt, Vojtekovszki Csaba segédedzőt és Kövesfalvi István kapusedzőt. A hét eleje óta tartó átadás-átvételi folyamat kapcsán a tulajdonosok a szakmai stábbal egyeztettek, a megbeszélésen pedig egyértelművé vált, hogy a felek másként képzelik el a klub jövőjét, ezért bizonytalan időre és további egyeztetésekre sort kerítve felmentették a három edzőt a munkavégzés alól. A tulajdonosok úgy látják, más kezében talán erősödne a jelenleg nehéz helyzetben lévő csapat és egy másik stratégiát követve lehetne az NB I-ben tartani a klubot.”

Egyre több jel utal arra, hogy a korábbi pécsi tréner, Mészáros Ferenc válthatja a kispadon Simont. Mészáros az MTI-nek nyilatkozott lehetséges egri szerepvállalásáról: „Hivatalosan még nem írtam alá a szerződést. Amíg nem egyeznek meg Simon Antallal a válás feltételeiben, addig még csak ismerkedem az egri körülményekkel. A csapat délután Mezőkövesden játszik, de én még nem ülök le a padra.”

Gavalovits Sándor