Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Bajnokság, 24. forduló: Akár érdekes mérkőzés is lehet a két gigász küzdelme a „kicsikkel”

Sevilla – Deportivo
Mindkét csapat sima vereségbe szaladt bele az elmúlt hétvégén. A Sevilla remek hazai formát mutat Unay Emery vezetésével. Az andalúzok odahaza mindenkire veszélyesek. A tabella utolsó helyén szerénykedő Deportól egy pontszerzés is óriási bravúrral érne fel. Fernando Vázquez debütál a vendégek kispadján.

Getafe – Celta Vigo
A madridi kiscsapat szépen gyűjtögeti a pontokat, a kiesés réme nem fenyegeti őket. Ellentétben a vendégekkel, akik a tabella 18. helyén szerénykednek. A Celta Vigo 5 mérkőzés óta nyeretlen, érdekes lenne, ha a hazai környezetben masszív Getafe ellen zsebelné be a három pontot az újonc csapat. Legutóbb 2007-ben találkoztak a felek hasonló szereposztásban, akkor a Getafe 2-1re győzött. Egy ilyen végeredménnyel a hazaiak ismét tökéletesen megelégednének.

Málaga – Athletic Bilbao
A hazaiak az FC Porto elleni BL mérkőzés előtt fogadják baszkokat. A Bilbaot Marcelo Bielsa filozófiáját megtestesítve képes olykor kiemelkedő teljesítményre, ám könnyen beleszaladnak érthetetlen vereségekbe –mint legutóbb haza pályán az Espanyol elleni 0-4. A hazaiaknál először játszhat a télen szerződtetett Pedro Morales. Isco remek formában van, kérdés hogy a Bajnokok Ligája találkozói miatt Pellegrini hány helyen változat csapatán.

Granada – Barcelona
A híres spanyol mondás szerint: “Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit”. A katalánokat nyilván most kevésbé érdekli a város történelmi múltja és szépsége, ők már sokkal inkább az AC Milan elleni jövő szerdai olaszországi utazást tervezgetik. A Barca magabiztosan, óriási előnnyel vezeti a tabellát, akár még egy-két kulcsjátékosát pihentetethetné is a Granada ellen. A hazaiak teljesítményére az elmúlt fordulókban sokan felkapták a fejüket, hiszen többek között a Realt legyőzték. A Barcelona BL kötelezettségét, és a hazai kiscsapat lelkesedését illetve példaértékű küzdeni tudását figyelembe véve akár még meglepetés is születhet. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a találkozó egyértelmű favoritja azért az FC Barcelona.

Osasuna – Zaragoza
A 17. helyezett fogadja az őt egy hellyel és két ponttal megelőző Real Zaragozát. Az Osasuna az elmúlt három hazai mérkőzése közül kettőt megnyert és még döntetlent játszott a Real Madriddal is. A vendégek idegenbeli formája pocsék, könnyen helyet cserélhetnek a csapatok a tabellán.

Real Sociedad – Levante
Mindkét csapat harcban van az európai kupaszereplést jelentő helyekért. A Sociedad várja kedvezőbb pozícióból a mérkőzést, a hazaiak a 7.; a vendégek a 9. helyen tanyáznak. A Levante otthon magabiztos győzelmet aratott a hét közben a görög Olimpiakosz ellen (3-0). Kérdés mennyit vett ki belőlük az Európa Liga párharc első felvonása. A hazaiak 5 mérkőzés óta veretlenek, papíron egyértelmű esélyesei a találkozónak.

Valencia – Mallorca
A Valencia kikapott a Mestallában a francia PSG csapatátó a hétközi BL mérkőzésen. A Mallorca ellen ugyanitt Ernesto Valverde fiainak kötelező a három pont begyűjtése, melyre nagy szükségük van, ha jövőre is részt akarnak venni az európai klubfutball csúcsát jelentő sorozatban.

Valladolid – Atlético Madrid
A Valladolid masszívnak mondható kiscsapat hazai pályán. A Real és a Barca is megizzad a lila-fehérek vendégeként. Az Atlético idegenbeli formája pocsék, ráadásul egy kínos és önbizalom romboló hétközi Európa Liga vereségen vannak túl. Diego Simeone csapatának azért is fontos lenne a győzelem, hiszen a Real Madrid előtt már csupán négy pont az előnyük a tabella második helyéért folytatott küzdelemben.

Espanyol – Betis
A Javier Aguirre által irányított kisebbik barcelonai csapat remek sorozatban van, és egyre följebb kapaszkodik a tabellán. Legutóbb a Bilbaot lépték le könnyedén. A mexikói szakember azonban óvatosságra inti övéit. „Tapasztalataim szerint még egy csapat sem kerülte el a kiesést 28 megszerzett ponttal. Mi egyáltalán nem akarunk kiesni, megyünk tovább a megkezdett úton.” –Javier Aguirre elszántsága és tapasztalata igen sokat érhet a gyenge formában lévő Betis ellen is.

Real Madrid – Rayo Vallecano
Újabb madridi derbi vár a vendégekre. Az előző héten a Rayo már legyőzte odahaza az Atléticot, hasonlóan vérmes reményeik azonban nem igazán lehetnek a Bernabéuban. José Mourinho csapatából biztosan hiányozni fog a pihentetett Xabi Alonso, ezen kívül még számos változás várható a hazaiak kezdőjében az MU elleni hétközi BL mérkőzés után. Elég régen választotta el mindössze 9 pont a két madridi csapatot. Az előzetes esélyek alapján ez a különbség feltehetőleg nőni fog a Real javára.

febr. 15. 21:30 Sevilla – Deportivo La Coruna (Tv.:Sport 1)
febr. 16. 16:00 Getafe – Celta Vigo
febr. 16. 18:00 Málaga – Athletic Bilbao
febr. 16. 20:00 Granada – Barcelona (Tv.: Sport 2)
febr. 16. 22:00 Osasuna – Zaragoza (Tv.: Sport 2)
febr. 17. 12:00 Real Sociedad – Levante
febr. 17. 17:00 Valencia – Mallorca
febr. 17. 19:00 Valladolid – Atlético Madrid (Tv.: Sport 1)
febr. 17. 21:00 Espanyol – Betis
febr. 17. 21:00 Real Madrid – Rayo Vallecano (Tv.: Sport 1)

Nagy Ákos