Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kupánverték az Arsenalt az FA kupában! – Videó

A Blackburn Rovers az FA kupa nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetését szolgáltatva idegenben ejtette ki az Arsenalt.

Arsene Wenger csapata már a Bayern elleni BL-meccsre készülve tartalékos összeállításban futott ki a pályára a Blackburn Rovers ellenében. Az első félidőben mindössze két komoly lehetősége adódott az ágyúsoknak, előbb Diaby fejesét Kean nagy bravúrral védenie, majd Gervinho kapott nagy labdát Rosicky-től, ám nagy helyzetben a kapu mellé bombázott.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, az Arsenal mezőnyfölénye továbbra is reménytelenül meddő maradt. A 65. percben jártak a legközelebb a gólszerzéshez a londoniak, ám Rosicky lövése a kapufán csattant. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert nem sokkal később Kazim Richards szerencsés góljával vezetést szerzett a vendégcsapat. Wenger hiába vetette be a Wilshere, Walcott, Cazorla ”atomfegyvert” az eredmény már nem változott, így a Blackburn Rovers jutott a legjobb nyolc közé. A Ligakupa után az Fa kupából is alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben búcsúzott. Mi lesz így az Ágyúsokkal a Bayern München ellen?

A negyedik körben a Queens Park Rangerst búcsúztató Milton Keynes sima vereséget szenvedett a másodosztályú Barnsleytól.

Arsenal-Blackburn 0-1 Kazim Richards (72.)
Milton Keynes-Barnsley 1-3 Bowditch (62.) ill Dagnall (3.) (90+2), Harewood (19.)


Arsenal vs Blackburn 0:1 Kazim-Richards by UCL2410

Veres Péter