Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: A Real úgy játszott az El Clásicón, mint egy kiscsapat

A Barcelona ex-focistája Xavi Hernandez egy nyilatkozatában szólt oda a két madridi csapatnak.

180701848_3161566

Forrás: Sky Sports

Xavi jelenleg a katari al-Szadd futballistája, de mégsem hagyta szó nélkül a Real és az Atlético Madrid győzelmét egykori csapata felett. A világ- és Európa-bajnok játékos nincs megelégedve Zidane és csapata teljesítményével, de Simeone gárdájának taktikájával sem. A Real Madrid április elején látogatott a Barcelona otthonába, ahonnan 1-2-es győzelemmel távoztak, míg az Atlético ellen estek ki a BL-ből.

„A Real úgy játszott az El Clásicon, mint egy kiscsapat.” – mondta Xavi a BeIN Sportsnak, és megemlítette a városi riválist is. „Egy olyan nagy csapat, mint a Barcelona nem játszhat úgy, mint az Atlético Madrid, így nekik és a Realnak is ragaszkodniuk kell a saját stílusokhoz, és nem kezdhetnek el úgy játszani, mint az Atlético.”

Xavi elmondása szerint a védekező játékstílus nem tartozik a kedvencei közé:

„Diego Simeone tökéletes taktikát talált ki arra, hogy megfojtsák az ellenfél erősségeit, de én nem szeretem azokat a csapatokat, akik betömörülnek a kapu elé. A Barcelona szurkolói sincsenek hozzászokva ehhez a játékstílushoz. Ők inkább azt szeretik, ha a Barcelona irányítja a meccset és legalább 15-20 helyzetet dolgoznak ki. Ez az, amiért a Barcelona stílusa egyedi és utánozhatatlan.”

Szigeti Andrea