Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Újból megfordította a meccsét a Roma, persze Tottival!

Az elmúlt hetekben megszokhattuk így nem is érhet minket meglepetésként, hogy Olaszországban még hétfő este is forduló mérkőzéseit játszák le. Ezúttal a Genoa a Roma együttesét fogadta hazai közönsége előtt. A farkasok a második helyért, a Genoa a saját helyzetének bebiztosításáért lohol. 

mohamed-salah-genoa-roma-serie-a_g9vr8wi8owst12pql351n13yk

Genoa – AS Roma 2:3 (1:1)
Helyszín: Genova, Luigi Ferraris Játékvezető: Andrea Gervasoni
Gólszerzők: Salah (5.), Totti (77.), El Shaarawy (88.) ill. Tatchsidis (12.), Pavoletti (65.)
Sárga lap: Rincon (72.), Laxalt (79.) ill Totti (72.), De Rossi (83.)
Piros lap: –

Genoa: Lamanna – Munoz, Burdisso, Izzo – Laxalt, Dzemaili, Tachtsidis, Rincon, Fiamozzi – Pavoletti, Suso Vezetőedző: Gasperini

AS Roma: Szczesny – Maicon, Manolas, Rudiger, Digne – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Salah, Peerotti, El Shaarawy Vezetőedző: Spalletti

Jól kezdte a Roma a mérkőzést, agresszívan letámadtak és volt is bőven zavar a hazaiak védekezésében. Első veszélyes lövésig alig kellett várni 3 percet. El Shaarawy futotta körbe védőit, majd a kapura csavart, ám a laszti elkerülte a hálót. Alig telt el 5 perc, amikor Salah és Perotti nagyszerűen játszottak össze és az egyiptomi (Salah) hirtelen az ötösön találta magát, ahonnan nem hibázott. A gól után kicsit leült a farkasfalka aminek eredménye is lett. Tachtsidis ugyanis kiegyenlített a 12. percben. A későbbiekben Roma fölény volt, sőt El Shaarawy akár 2 gólt és lőhetett volna, de mindegyik próbálkozása célt tévesztett.

A második félidőben a farkasok ellaposodtak. A támadásaikban nem volt túl sok elképzelés és nem volt meg az az iram, lendület ami áttörhette volna a Genoa védelmét. Ráadásul a hazaiak egy szép támadást követően, a helyi gólfelelős, Pavoletti közvetlen közelről a kapuba talált. Így vezetett a hazai gárda, elég nagy meglepetésre. Aztán, ahogy az elmúlt időszakban szokott lenni, jött Totti. A veterán labdarúgóval sokkal élesebb volt a farkasfalka. Vagyis sokkal éhesebb. És ahogy az mostanában, vagy ahogy mindig is volt… Totti kihúzta a csávából a csapatát. A kapitány egy irtózatos erejű szabadrúgásból kiegyenlített. A mérkőzés vége felé a találkozó átment egy adok-kapokba. Aztán a végén, ahogy legutóbb is, a Roma megfordította a mérkőzést. Dzeko gurította vissza a labdát az ötösre, ahol a lendületből érkező El Shaarawy a léc alá bombázta a játékszert. Hozzá kell tenni, hogy a legeslegvégén még vendégek kapusának óriásit kellett védenie.

fotó: goal.it

Borbély Szabolcs