Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasárnap sem maradtunk magyar gól nélkül a Bundesligában!

A német bajnokság vasárnapi mérkőzései közül az elsőt a Nürnberg játszotta a Hannover ellen és végül 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok.

A két középcsapat közötti ütközetet megelőzően a Hannover öt hellyel megelőzte a hazaiakat. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy mindössze négypontnyi különbség volt a kezdő sípszó elhangzása előtt a gárdák között, így kiélezett összecsapásra volt kilátás, s ebben nem is kellett csalatkozni.

Az első játékrész végén ugyanis hiába szerezte meg a vezetést Huszti Szabolcs egy szép akció végén megeresztett, mintegy tizenkét méteres lövésből, majd kerültek Timm Klose egyenlítése után újra előnybe a vendégek, a hosszabbítás perceiben a frissen becserélt Sebastian Polteré volt az utolsó „szó”: közelről bekotorta a labdát a kapuba. Így egy-egy ponttal gazdagodott mindkét együttes, ami a játék képét tekintve nem is volt meglepetés – az utolsó percekben született utolsó, döntetlent érő nürnbergi gól ellenére.

Huszti végigjátszotta a meccset és góljával sokat tett klubja sikeréért.

Nürnberg – Hannover: 2-2 (0-1).

Nürnberg: Schäfer – Pinola, Klose, Nilsson, Chandler – Simons – Frantz (Kanazaki, 62.), Balitsch, Feulner (Mak, 80.), Kiyotake, Pekhart (Polter, 81.).

Hannover: Zieler – Pander (Rausch, 66.), Schulz, Djourou, Sakai – Huszti, Pinto, Hoffmann, Ya Konan (Schmiedebach, 75.) – Diouf (Sobiech, 84.), Abdellaoue.

Gólszerzők: Klose (53.), Polter (91.), ill. Huszti (41.), Ya Konan (68.).

Szerző: Budai Levente