Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lengyel Kupa: A Legia nyerte a magyaros finálét – videóval

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is ugyanaz a két csapat jutott be a Lengyel Kupa fináléjába, nevezetesen a Lech Poznan és a Legia Varsó csapata. A döntőben három magyar játékos is pályára lépett, kezdőként. Viszont csak egyetlen egy ünnepelhetett kupagyőzelmet és az Nikolics volt , ugyanis ismételten a Legia nyerte a finálét.

13119013_10154583497304578_5428169089306660080_n

Lech Poznań – Legia Warszawa 0:1 (0:0)
Helyszín: Stadion Narodowy, Varsó, 48 563 néző Vezette: Marciniak
Gólszerzők: Prijovic (69.)
Sárga lap: Pawlowski (42.), Tralka (56.) ill. Prijovic (38.), Pazdan (90.), Guilherme (90.)
Kiállítva:

Lech Poznań: Burić – Kędziora, Arajuuri, Kamiński, Kádár – Tetteh, Trałka (Gajos 79.) – Lovrencsics (Jozwiak 92.) , Linetty, Pawłowski – Kownacki (Jevtic 88.)

Legia Warszawa: Malarz – Jędrzejczyk, Pazdan, Lewczuk, Hlousek – Jodłowiec, Borysiuk, Duda (Guilherme 67.), Kucharczyk – Prijovic (Hamalainen 90.), Nikolics (Aleksandrov 83.)

Tavaly is ugyanez a két csapat játszotta a finálét,  varsói Nemzeti Stadionban. Idén a Poznan megpróbált visszavágni a tavalyi vereségért, ugyanis az idén címvédőként a bajnokságban nagyon gyengén szerepelnek. Egy kupagyőzelemmel szerették volna megmenteni szezonjukat. A Poznan oldalán Lovrencsics és Kádár is a kezdőben kapott lehetőséget, míg a Legia magyar támadója Nikolics aki mellesleg bombaformában termeli a gólokat idén szintén a kezdőben kapott lehetőséget. A hangulat idén is fantasztikusra sikeredett a varsói Nemzeti Stadionban, élőképek és tűzijáték is volt ami az alábbi videókban megtekinthető. A finálét végül az idén a varsói csapat nyerte meg Prijovics góljával. A Legia története során 18. alkalommal is elhódította a kupát, az utóbbi hat évben már ötödik alkalommal. A Poznan eddig négy alkalommal vesztette el a finálét és érdekesség, hogy mindig a Legia ellen kaptak ki.

https://www.youtube.com/watch?v=CsUa-M4UpZI

https://www.youtube.com/watch?v=R6IT6hDsqrw

Kép forrása: Legia hivatalos oldala

Ondik Gábor