Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nem hibázott a Napoli, Higuain dupla!

Kissé szokatlan, késői időpontban került megrendezésre az Napoli – Atalanta összecsapás Olaszországban. Nem volt kis tétje a mérkőzésnek.  Legalábbis nem a hazai oldalról. Ugyanis a Roma épp előttük megnyerte a Genoa ellenében a mérkőzésüket, így megelőzte a déli csapatot a tabellán. A Napolinak kötelező volt nyerni, ha lépést akartak tartani a farkasokkal. 

Magabiztos Napoli siker Varsóban. - fotó: uefa.com

Napoli – Atalanta 2:1 (1:0)
Helyszín: Nápoly, San Paolo  Játékvezető: Giacomelli
Gólszerzők: Higuain (10., 77.) ill Albiol (öngól 85.)
Sárga lap: Masiello (62.), Xhimshiti (68.)
Piros lap: –

Napoli: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Hamsik, Jorginho, Allan – Insigne, Higuain, Callejon Vezetőedző: Sarri

Atalanta: Sportiello – Masiello, Toloi, Xhimshiti, Drame – Cigarini, de Roon, D’Alessandro, Diamanti, Kurtic – Boriello Vezetedző: Reja

Hát az első félidőhöz sok mindent nem lehet hozzáfűzni. A nápolyiak totálisan a kezükben tartották az első negyvenöt percet. Ráadásul igen hamar, már a 10. minutumban vezetéshez jutottak az argentin gólgyáros, Higuain jóvoltából. Rengeteg helyzet kimaradt hazai részről, sorra puskázták el a lehetőségeket Sarri fiai. Szegény Atalanta csak egy darab kaput nem találó lövéssel dicsekedhettek.

A második félidő még egyértelműbb volt, mint az első. A hazaiak alig engedtek valamennyi területet a vendégeknek. Egyszerűen nem tudott kijönni az Atalanta a saját félpályájáról! Mondjuk ez így nem igaz, hiszen csak összehoztak egy gólt. Az első kaput találó lövésükből azonnal szépítettek. Vagyis… Albiol szerezte meg az ő becsületgóljukat. A spanyol egy öngólt hozott össze. Ám ekkora már eldőlt a mérkőzés, hiszen Higuain duplázott a 77. percben. Magabiztosan, ellentmondást nem tűrően nyert a Nápoly.

Borbély Szabolcs