Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Botlott a Spurs, bajnok a Leicester City – videóval

Nem tudott győzni a Tottenham a Chelsea otthonában, így új bajnokot avattak tegnap este a PL-ben, méghozzá a Ranieri irányította Leicester Cityt. A Spurs már 2 gólos előnyben is volt a szünetben, azonban a Chelsea játékosai mintha saját bajnoki címükért mentek volna. 

kane

Chelsea – Tottenham 2-2 (0-2)
Helyszín: Stamford Bridge Vezette: M.Clattenburg
Gólszerzők: Cahill (58.), Hazard (83.) ill. Kane (35.), Son (44.)
Sárga lapok: Willian (45+1.), Ivanovic (71.), Mikel (87.) ill. Walker (27.), Vertonghen (38.), Rose (45+1.), Lamela (51.), Eriksen (70.), Dier (87.), Kane (90+5.), Dembele (90+5), Mason (90+6)
Kiállítva: –

Chelsea: Begovic – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic – Matic (Oscar 78.), Mikel – Pedro (Hazard 46.), Fabregas, Willian – Costa  Vezetőedző: G. Hiddink

Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld (Chadli 90+1.), Vertonghen, Rose (Davies 82.)  – Dier, Dembele – Son (Mason 65.), Eriksen, Lamela – Kane Vezetőedző: M. Pochettino

A Spurs azzal a tudattal lépett pályára, hogyha pontok veszít akkor elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Ennek köszönhetően (is) nagyon beindultak Pochettino fiai, az eredmény pedig nem maradt el, csak kicsit késve érkezett. A 35. percben végül Harry Kane (ki más?) jóvoltából meg is lett az oly fontos előny az észak londoniaknak. A góllövőlista vezetője Erik Lamelától kapott parádés labdát, cselezte ki Begovicot és passzolt az üres kapuba. Ez volt egyébként Kane 25. gólja az idényben. Aztán a második találatra már nem kellett olyan sokat várni, mi több 9 perc is elég volt, ekkora Son vágta be éles szögből a rövidre Eriksen passzát, ezzel pedig már 2 volt a Spurs előnye és úgy nézett ki, hogy elmarad a bajnoki ünneplés Leicesterben. A félidő után mintha egy másik Chelsea érkezett volna ki a zöld gyepre. John Terry elmondása szerint úgy küzdöttek mintha a saját bajnoki címükért mentek volna. Ez azért is lehet érdekes mivel Claudio Ranieri a Leicester jelenlegi menedzsere 2000 és 2004 között irányította a Chelseat és ekkor Terry már oszlopos tagja volt a csapatnak. A szépítő találat az 58. percben érkezett, egy szöglet utáni kavarodásnál Gary Cahill vágta be a kipattanót Lloris kapujába és már itt érződött, hogy a “Kékek” nem fognak leállni. Ha említettük Terryt és a küzdést, akkor mindenképpen ki kell emelnünk Eden Hazardot, aki az idei gyengélkedését, majdhogynem feledtette a szurkolókkal 45 perc alatt, annyira parádésan játszott. Ennek meg is lett a böjtje, a 82. percben világklasszis gólt tekert Lloris hálójába és egalizálta az eredményt, ami azt jelentette, hogy a Leicester City a bajnok. A folytatásban a Spurs játékosai egyre nehezebben viselték el azt, hogy hosszú idő után újra bajnoki esélyük volt ám ismét elbuktak. Durvaságokkal és szabálytalanságok tömkelegével csúnyították a mérkőzést és az már csak Mark Clattenburg játékvezető “érdeme” volt, hogy megúszták a találkozót piros lap nélkül. A pontosztozkodással a Chelsea továbbra is a középmezőnyben, még Kaneék második helye is veszélybe kerülhet, az Arsenallal szemben. Hétfő este tehát megtörtént a csoda, amire az év elején senki nem számított: Claudio Ranieri megnyerte a bajnokságot a Leicester Cityvel.  

 

leicester

 

A képek forrása: live.premierleague.com/

A leicesteri ünneplés:

A mérkőzés összefoglalója: