Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási csalás: Vallott a koronatanú – Lipcsei Betta és Détári is tudott a bundáról?

A rangado.hu információi szerint – melyeket hivatalos okiratokból szerzett – Horváth Gábor. A korábbi REAC, Siófok és diósgyőri labdarúgó akkori párjára és edzőjére is terhelő vallomást tett. Lipcsei Bettára kétszer is.

Mint ismert, Horáth Gábort jelenleg, mint koronatanú, tartják előzetesben. A rangadó.hu birtokába jutott információk szerint Lipcsei Betta tudott a csalásról, és Horváth vallomása szerint társaival a Siófok-ZTE meccs előtt nem sokkal a csalás visszavonásáról egyeztettek, ám a SportTV műsorvezetője már megrakta a sokgólos mérkőzést az egyik online-irodánál, és kérlelte Horváthot, hogy manipulálják a meccset.

Közben mindezen információkat cáfolva, Lipcsei Betta a fourourtwo-nak elmondta, hogy hitelrontási pert indít a sportoldal ellen, illetve, ha bármi köze lenne ehhez, akkor már tanúként beidézték volna. Később közleményt fog kiadni, amelyben ismerteti álláspontját a műsorvezetőnő.

Horváth akkori edzőjére, Détári Lajosra is terhelő beismerést tett. A rangado.hu szerint Kenesei Zoltán, a magyar összekötő tudott a csalásról és figyelmeztette Détárit, hogy szerinte kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, és ha nem akar veszíteni, kiket rakjon ki a csapatból, ám ehelyett – legalábbis Horváth szerint – Détári is megfogadta a találkozót, és pályára küldte a bundázni szándékozókat.

A műsorvezető tagad, Détári még nem szólalt meg az ügyben.

A legnagyobb kérdés, hogyan tudott ilyen bizalmas információkhoz hozzájutni a portál?

Gavalovits Sándor