Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferhajrá: Francia védő Debrecenben, holland támadó a Fradiban

Alig pár nap maradt, hogy élvonalbeli csapataink megerősítsék keretüket. Van, ahol már véglegesnek tekinthető a játékosállomány, ám sok helyen még várhatók új játékosok. Tekintsük át mi történt a mai napon.

Mamadou Wague személyében francia hátvédet szerződtetett a bajnok DVSC-Teva. A 22 esztendős, 190 centi magas játékos február eleje óta készül a piros-fehérekkel, és meggyőzte a szakmai vezetést, hogy érdemes szerződtetni. Wague fél plusz három évre kötelezte el magát a hajdúsági együtteshez. Wague korábban játszott a francia U19-es válogatottban is, de megfordult a Le Mans és a Metz csapatában is. A debreceniekkel kapcsolatos hír még, hogy Yannick Mbengono fél plusz két évre végleg Kecskemétre igazolt.

A Ferencvárosnál ma véglegesítették Quenten Martinus szerződését, így a holland támadó már a zöld-fehérek futballistája. A csatár a Heerenveen játékosa, és kölcsönbe érkezik a Fradihoz. Ősszel a Sparta Rotterdamban 15 bajnokin egy gól és két gólpasszal segítette csapatát. Egyéb részletek nem kerültek nyilvánosságra.

Hosszabbított a Videoton együttese portugál védőjével, Marco Caneirával. A korábbi válogatott hátvéd új kontraktusa 2015. júliusáig szól. „Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy terveket dédelgető klub továbbra is számít rám, ezért örömmel írtam alá az új szerződésemet. Nagyon jól érzem magam a Vidiben, és hosszú távra tervezek Magyarországon, elképzelhető, hogy a közeljövőben a családom is ideköltözik. Úgy gondolom, rendkívül eredményes nemzetközi szereplésen vagyunk túl, a célom azonban nem az, hogy ezt az eredményt megismételjük, hanem az, hogy ennél még sikeresebbek legyünk. Szeretnék bajnokságot nyerni a Vidivel, és a Bajnokok Ligájában is szép eredményeket elérni” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Caneira a hosszabbítás aláírását követően.

Takács Zoltán aláírta fél évre szóló megállapodását a sereghajtó Siófokkal. Eredeti tervek szerint másfél éves szerződést írt volna alá, ám végül csak a szezon végéig kötelezte el magát a korábbi Újpest-futballista.

A honi téli játékosmozgásokról összefoglaló cikkünket várhatóan pénteken délután olvashatják.

Gavalovits Sándor