Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Porto-Málaga – avagy ibériai minirangadó a nyolc közé jutásért!

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a nagy presztízsű párharcok mellett a kisebb klubok is harcba szállnak a továbbjutásért. A keddi játéknap ezen összecsapásán, az FC Porto a nemzetközi tapasztalata ellenére sem mehet biztosra a BL újonc Málagával szemben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Porto-Málaga párharc a Bajnokok Ligája nyolcaddöntők leginkább várt összecsapása, de azért ez a 2×90 perc is bőven ígér izgalmakat. A portugálok rutinos kupaszereplőnek számítanak, a csoportkörből rendre továbbléptek az elmúlt években, sőt 2004-ben José Mourinho vezérletével elhódították a legjobbnak járó trófeát. Vítor Pereira együttese mégsem tekinthető egyértelmű esélyesnek a Málagával szemben.

Az andalúz csapat idén debütált a Bajnokok Ligájában és óriási meglepetésre veretlenül zárta a C-csoportot, megelőzve a Milant, a Zenitet és az Anderlechtet. A Málaga zsinórban három győzelemmel villámrajtot vett a kvartettben, majd ugyanennyi döntetlennel biztosította helyét a 16 között. A Porto az újgazdag PSG mögött csak a második helyen zárta az A-csoportot, de a sorsolás után megkönnyebbültek a kék-fehérek, hiszen a Málagánál csak nehezebb ellenfelet kaphattak volna a portóiak.

A Porto elsősorban kiváló védelmének köszönhetően még hibátlan a bajnokságban, míg elöl a Martínez-Rodríguez csatárduó ontja a gólokat. A luzitánok pechére, Rodriguez sérülés miatt kihagyja a hazai odavágót. A másik oldalon Saviola és Santa Cruz számítanak nagy névnek, de az Isco, Eliseu, Joaquín trió röpítette a Málagát a nyolcaddöntőbe. A Málagánál Bounanotte és Monreal távozása ugyan komolyabb veszteséget jelent, ám őket a Chelsea fiatal tehetsége, Lucas Piazón és a PSG-től kölcsönvett Diego Lugano megfelelően pótolhatja. A portugáloknál Liédson erősítést jelent a csatársorban, ám Rolando távozását megérezheti a hátsó alakzat.

A spanyol klub az adósságai miatt jövőre nem indulhat az európai kupákban, így ebből a BL-szezonból kellene kihozniuk a maximumot. Az anyagi gondok ellenére biztosak lehetünk benne, hogy az andalúz gárda minden erejével a párharcra összpontosít és az utolsó leheletéig küzdeni fog majd a továbbjutásért.

Kedd
20.45 Porto-Málaga (Digi Sport 1)

Veres Péter