Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Török-német presztízscsata avagy mire lehet képes a Schalke Isztambulban?

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának egyik legkiegyensúlyozottabb párharcának ígérkezik a Galatasaray – Schalke 04 nyolcaddöntő mérkőzés.

A két gárda ellentétes formát mutat az utóbbi hetekben, hiszen míg Fatih Terim legénysége hatpontos előny birtokában van a második helyezett Fenerbahcével szemben, s a legutóbbi négy meccsén három győzelem mellett egyetlen döntetlent játszott, ugyanakkor a gelsenkircheniek erejéből mindössze két-két remire és vereségre futotta, s jelenleg csupán a kilencedik helyen foglalják el. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy csak négypontos lemaradásban vannak az El-selejtezős pozícióktól.

A „királykékek” gondjait szaporítja a közelmúlt sérüléshulláma, ugyanis igen hosszú a különböző okokból hiányzó játékosok listája: Lars Unnerstall (térdsérülés), Kyriakos Papadopoulos (térdműtét után lábadozik), Atsuto Uchida (izomszakadás), Christoph Moritz (külső térdszalag-szakadás), Ibrahim Afellay (izomsérülés), Ciprian Marica (térdízület-sérülés), Raffael (előző klubja, a Dinamo Kijev révén már szerepelt idén a Bajnokok Ligájában).

Ezzel szemben a Galatasaray háza táján „csak” a csapatkapitány Tomás Ujfalusi kényszerpihenője miatt aggódhatnak, hiszen a 78-szeres cseh válogatott középhátvéd térdízület-sérüléssel küszködik.

Ami a csapatok új igazolásait illeti, Jens Keller alakulatánál remek formában van a Lyonból érkező Michel Bastos, valamint elvileg pályára léphet a Fürthtől visszaérkező Edu – ellentétben a már említett Raffaellel. A Galatasaray még nevesebb erősítésekkel büszkélkedhet: a cserekapus Aykut Ercetin mellett immár Törökországban rúgja a bőrt Wesley Sneider és Didier Drogba is és a két világklasszis veterán mindenképp növelte a házigazda győzelmi esélyeit.

 Szerda: Galatasaray – Schalke 04 20:45

Szerző: Budai Levente