Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pepe Reina Angliából értékelte a spanyol futball legújabb történéseit

A Liverpool hálóőre a Marca rádiónak nyilatkozott a minap a spanyol labdarúgás aktuális eseményeiről. Pepe Reina beszélt többek között a Real Madridról, Gareth Bale-ről és Victor Valdes barcelonai távozásáról.

Az egyik legújabb pletyka, ami felvetődött Spanyolországban, az nem más, mint Gareth Bale jövőbeni átigazolása a Real Madridhoz. Pepe Reina igen is elképzelhetőnek tartja, hogy a walesi játékos akár már a nyáron klubot váltson. „Ez az üzlet könnyedén létrejöhet. Én kifejezetten örülnék is neki, hiszen Gareth Bale rengeteg problémát okozott már a számomra, elég csak a tőle kapott góljaimat említenem.” A kapus szerint Gareth Bale tipikusan az a játékos, aki könnyedén beilleszkedni a La Liga küzdelmeibe. „Luis Suárezt például nem tudnám elképzelni Spanyolországban, rajta kívül azonban számos játékos van a Premier Leagueben, akik jól beleillenének a spanyol közegbe. Kétségtelen, hogy az egyikőjük a Tottenham szélsője.”

„Hogy mit gondolok a Real Madrid esélyeiről? Véleményem szerint túljutnak a Manchester Uniteden, és nagyon drukkolok nekik, sok barátom játszik a csapatukban.” – Reina persze mi mást is mondhatna liverpooli futballistaként. „Valami azonban nem stimmel Madridban. Nem értek sok mindent, többek között azt, hogy Mourinho miért ültette a kispadra Ikert (Casillas). Igaz, hogy a portugál szakember egyedül hozza meg döntéseit, ám ez számomra érthetetlen.” – hangzottak Pepe Reina meglátásai a Real Madrid kapcsán.

A 30 éves kapus végül értékelte Victor Valdés döntését is, mely szerint távozik a katalánoktól. „Biztos vagyok benne, hogy Victor Valdésnek megvannak a személyes okai és érdekei. Valdés rengeteg dolgot tett a Barcelonáért, mindent megnyert a csapattal, amit meg lehetett. Ha úgy érzi változásra van szüksége, én megértem és támogatom is. Csapattársam és jó barátom is egyben, tisztelem azért, hogy meghozta ezt a nyilvánvalóan nehéz döntést. Minden, ami arról szól, hogy esetleg én fogom őt váltani a nyáron, az csak spekuláció. Nagyon boldog vagyok Liverpoolban.” – zárta mondandóját a Világ –és Európa Bajnok hálóőr.

Nagy Ákos