Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Porto-Málaga: A védelmek csatáját hozta az ibériai rangadó – videó

Nem dőlt el semmi a Porto-Málaga párharc első felvonásán, ahol Moutinho lesgóljával a luzitánok egygólos előnyt szereztek a visszavágóra. A támadójátékáról híres Málaga siralmas teljesítményt nyújtott az előrejátékban.

Mindkét csapat kivárásra játszott a mérkőzésen, a Porto az óriási mezőnyfölénye ellenére csak kisebb helyzeteket tudott kialakítani a vendégek kapujánál, míg a spanyolok végig a kontrajátékra apelláltak. A Manchester United által megfigyelt Martíneznek ugyan voltak felvillanásai, de a gólhoz Valera fejese járt a legközelebb az első félidőben.

A második játékrészt is csak egy csapat volt a pályán, a luzitánok tovább folytatták az óvatos rohamokat. Az 55. percben góllá érett a Porto fölénye, Moutinho lesről indulva kíméletlenül a kapuba bombázott, a játékvezető pedig tévesen megadta a találatot. A gól után is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a málagai csatárok teljesen reménytelenül harcoltak a portugál védők szorításában. Az eredmény már nem változott, így a Porto minimális előnnyel várhatja a spanyolországi visszavágót. A Málagának ez volt az első veresége Bajnokok Ligája sorozatban. A párharc visszavágóját március 13.-án rendezik Spanyolországban.

Porto-Málaga 1-0 Estadio Dragao Vezette: Clattenburg
Gólszerző: Moutinho (55.)
Porto: Helton-Danilo,Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Lucho Gonzalez, Fernando Moutinho-Izmailov, Martínez, Valera
Málaga: Caballero- Antunes, Weligton, Demichelis, S. Sanchez- Isco, Iturra, Toulalan, Joaquín-Santa Cruz, Baptista


Portillo Goal Porto vs Malaga 1-0 CHAMPIONS… by dm_51179a82305b7

Veres Péter