Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A visszavágón dől el a Galatasaray – Schalke 04 párosítás továbbjutójának kiléte – videó

A várakozásoknak megfelelően kiélezett meccset hozott a Bajnokok Ligájában a „királykékek” isztambuli vendégjátéka, s a döntetlennek köszönhetően mindkét együttes bízhat a továbblépés kivívásában!

A télen jelentősen megerősödött Galatasaray a két friss szerzeménnyel, Wesley Sneijderrel és Didier Drogbával a kezdőcsapatban vágott neki a találkozónak. Az összecsapást nagy elánnal kezdte mindkét oldal, s már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést Fatih Terim legénysége: bár úgy tűnt, Selcuk Inan indítása nem találja meg a „címzettet”, Benedikt Höwedesnek köszönhetően mégis gólhelyzetbe került Burak Yilmaz, aki nem is hibázott. 1-0.

A következő percekben is jócskán akadt izgalmas jelenet: a gólnál hibázó Höwedes mellett Drogba és Farfán is komoly lehetőséghez jutott, ám a félidő végéig nem változott az eredmény. Ekkor azonban egy gyors Jermaine Jones-akció végén az amerikai-német kettős állampolgárságú futballista védhetetlenül zúdította kapura a labdát, 1-1.

A második játékrészre szemmel láthatólag visszaesett valamelyest a játék színvonala. Érezhető volt, hogy annak ellenére, hogy a csúcsformájára még várnia kell Sneijdernek, a félidei lecserélését követően jelentősen megcsappant az ötletesség, a finesz a törökök játékából, a vendégek pedig – talán érthetően – igyekeztek mellőzni a szükségesnél nagyobb kockázatvállalást, így békés döntetlent játszottak a felek.

Annak ellenére is került némiképpen nehezebb helyzetbe a Galata, mint amilyenben a kezdést megelőzően voltak, hogy nyolc kapura lövési kísérletük is volt – a németek háromjával szemben… Azt viszont nehéz megjósolni, melyik klub örülhet majd a negyeddöntős részvételnek a március 12-i visszavágót követően.

Galatasaray Schalke 04: 1-1 (1-1).

Galatasaray: Muslera – Riera, Nounkeu, Kaya, Sarioglu (Sbulut, 84.) – Sneijder (Amrabat, 46.), Inan, Melo, Altintop (Eboue, 66.)– Drogba, Yilmaz.

Schalke 04: Hildebrand – Matip, Höwedes, Höger – Neustädter, Jones – Bastos, Draxler (Barnetta, 84.), Farfan – Huntelaar (Pukki, 75.).

Gólszerzők: Yilmaz (12.), ill. Jones (45.).


Galatasaray 1 Schalke 04 1 Champions League by dm_505f34141e1f6

Szerző: Budai Levente