Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Csak tizenhatan maradnak – visszavágók

Elérkeztünk a második számú európai klubtorna tavaszi második felvonásához. Az első mérkőzéseken egynémely párharcban vaskos meglepetés született, ami folytatódhat a visszavágókon is. Nem panaszkodhattunk, hiszen gólokban nem volt hiány, ami a visszavágókra is érvényes lehet, főleg az olyan találkozókon, ahol már eldőlni látszik a továbbjutás.

2013. február 21.  Zárójelben az első mérkőzés eredménye

18:00 Rubin Kazany – Atletico Madrid (2-0)

A címvédő spanyol együttes nagy meglepetésre odahaza szenvedett vereséget orosz vetélytársától, ami nem vet túl jó fényt Diego Simeone együttesére, lévén nem titkolt célja az argentín szakembernek a trófea újbóli megnyerése. Nagyot kell javulnia a „Matracosoknak”, ha tovább akarnak jutni.

19:00 Genk –Stuttgart (1-1)

Magyaros csata ezúttal elmaradhat, hiszen a sváboknál Hajnal Tamás helyzete hetek óta instabil, míg Köteles László sérülés miatt maradhat ki. A válogatott irányító a hétvégi bajnokin keretben sem volt, míg a kapus éppen a sérülése miatt kényszerült partvonalon kívülre. Izgalmas visszavágóra számíthatunk.

19:00 Lazio –Mönchengladbach (3-3) – tv.: DigiSport2

Örült első meccs után a Lazio van kedvezőbb helyzetben, miután idegenben sikerült három gólt szerezni. Az olasz futball becsületét már csak a „Sasok” menthetik meg az Inter mellett. A Gladbach is bizakodhat, hiszen egy olasz csapat ellen három gólt szerezni nem kis feladat. Az odavágón ráadásul többször is vezetett a Borussia.

19:00 Lyon – Tottenham (1-2) – tv.: DigiSport1

Gareth Bale újfent bizonyította klasszisát. Balhátvédből lett szélső az elmúlt hetekben remek formát mutat, amit nemcsak az EL-ben, de a bajnokságban is bizonyít. A White Hart Lane-n gólszépségversenyt rendezett a két együttes, reméljük a lyioni visszavágóra is tartogatnak hasonló találatokat.

19:00 CFR Cluj – Inter (2-0)

Vezéráldozattal járó sikert ért el Milánó kék-fekete csapata. Diego Milito a szezon végéig kidőlt, így a helyette pályára lépő Rodrigo Palaciotól várják a továbbjutás bebiztosítását az Inter-hívek. A kolozsvári vasutasoknál a sérült Vass Ádámot ezúttal sem láthatjuk.

19:00 Metalist – Newcastle (0-0)

Az egyik legkiegyensúlyozottabb összecsapás lehet. Ugyanakkor a „Szarkák” valamivel könnyebb helyzetben érezhetik magukat, hiszen elég akár egy döntetlen is – persze csak ha születik gól – a továbbjutásukhoz. Azonban a Metalist bizonyította, hogy masszív együttes, amelynek a támadások sem okoznak gondot, ám most mindenképp győzelemre vannak ítélve.

19:00 Dnipro – Basel (0-2)

Magabiztos előny a helvétek felé billenti a mérleg nyelvét, ami nem valószínű, hogy átbillen. A svájciak ebben a sorozatban egyedül a Videoton ellen szenvedtek vereséget idegenben, még a csoportkörben. A Dnipro-nak nagyon oda kell figyelnie, és az adódó lehetőségeket ki kell használniuk, ha szeretnének elérni valamit.

21:05 Liverpool – Zenit (0-2) – tv.: DigiSport 1

Pocsék formában van a Liverpool, bár a hétvégén a bajnokságban kiütötték a Swansea együttesét, ennek ellenére nem lehet büszke sem bajnoki, sem nemzetközi szereplésére Brendan Rodgers együttese. A Zenit fél lábbal már páholyban érezheti magát, mert elég egy aprócska gól, és máris nagy lépést tesz a tizenhat közé jutásért.

21:05 Benfica – Leverkusen (1-0) – tv.: DigiSport2

Kedvező helyzetben a portugál csapat a leverkuseni góllal. A bajnokságban a Portót üldöző piros-fehéreknek csak azon kell izgulniuk, amennyiben betalálnak, ne kapjanak egynél több gólt, bár nekik már a döntetlen is elég a továbblépéshez. A gyógyszergyáriak a Bundesligában hullámzóan teljesítenek, míg az európai porondon valamivel kiegyensúlyozottabban, imigyen pedig a Benficát is megizzaszthatják.

21:05 Chelsea – Sparta Praha (1-0)

Mire megy a Chelsea cseh vetélytársával? Ha tartják a hétvégi formájukat Lampardék, akkor a Sparta nem ússza meg kiadós verés nélkül, ám, ha európai kupaformáját hozzák a kékek, akkor bizony meleg lehet a pite.

21:05 Bordeaux – Dinamo Kijev  (1-1)

Nagy esély a francia borvidék képviselője előtt az ukrán rekordbajnok kiejtésére, hiszen idegenben gólt szereztek Gorcouffék. A Dinamo régen nem hozza azt a szintet, mint pár éve, amikor rendszeresen ott volt a BL-ben. Az ukrán bajnok hazájában is második helyre szorult a bajnokok között vitézkedő Shakhtar Donyeck mögött.

21:05 Hannover – Anzsi (1-3) – tv.: Story4 tv

Huszti gólja reményt ad a visszavágóra, ám Eto’o-ék nem hagyják kiénekelni a sajtot a szájukból. Valószínűleg a dagesztáni klub készülhet a nyolcaddöntőre, bár a Hannover bízhat abban, hogy a jó formában futballozó Huszti Szabolcs vezérletével meglepik az oroszokat.

21:05 Plzen – Napoli (3-0)

Talán a múlt hét legnagyobb meglepetését okozta a cseh sörgyártás fellegvárának számító Plzen a Napoli elkalapálásával, s ezzel együtt a továbbjutás felé tett nagy lépéssel. Az olaszoknak nagy formajavuláson kell átesniük, ha ott akarnak lenni a legjobb tizenhat között, azonban szem előtt kell tartaniuk, hogy nem szabad a cseheket helyzetekig jutni, mert egy kapott gól véget vet Cavaniék álmainak.

21:05 Fenerbahce – BATE (0-0)

Zárt kapuk mögött rendezik az isztambuli visszavágót egy korábbi rendbontásért a Fener és a BATE között. Itt is a vendégek vannak jobb pozícióban, hogy odahaza nem kaptak gólt.

21:05 Olympiakos – Levante (0-3)

Megyeri Balázs visszakerült a kapuba, és immár hetek óta újfent első számú kapusként számít rá edzője, kérdés, hogy az ujjsérülése mennyire gátolja majd a Levante ellen, amely lényegében már készülhet a folytatásra.

21:05 Steaua – Ajax (0-2)

A korábbi KEK/UEFA kupa-győztesek csatájában az amszterdami alakulat sikere előrevetíthető, amennyiben a Steaua nem talál magára a csütörtöki kilencven perc során. Egy korai román gól izgalmassá teheti a visszavágót.

Gavalovits Sándor