Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási botrány: Korábbi kaposvári futballista lakat alatt

Ex-kaposvári játékost vettek őrizetbe Milánóban. A szingapúri szindikátussal összefüggésbe hozható labdarúgót a Malpensa repülőtéren fogták el.

Admir Suljic 2006 és 2008 között játszott Kaposváron. Az angol BBC úgy tudja, az olasz hatóságok elfogatóparancsot adtak ki Suljic ellen, aki több gyanúsítottal Szingapúrban tartózkodott.

Az ázsiai miniállamban nem foglalkoznak a fogadási csalásokkal, így a szervezet vezetője, Dan Tan is szabadon él. Suljic azonban meggondolatlanul Milánóba utazott, ahol az olasz rendőrség letartóztatta.

„A jogszabályok szerint járunk el. Reményeink szerint a gyanúsított együttműködik, és mindent elmond, amit tud.” – mondta el egy malajziai sajtókonferencián Ronald Noble, Interpol vezető. Olasz lapok kész tényként közlik, hogy Admir Suljicról beszélt.

Zenész, mint közvetítő

A román sajtóban továbbra is téma az Enrgie Cottbus 2000-es évek elején játszott két bundagyanús találkozója. Az egyik egy Bayern München elleni, a másik egy Hertha BSC elleni mérkőzés. Ennek apropóján beszélgetés készült Miriuta Lászlóval.

A Pro Sport cikkében többek között Sebők Vilmost, Tomislav Piplicát, Miriutát, Moussa Latoundjit és Laurentiu Reghecampfot említik. Összekötőként, illetve közvetítőként a „zongoristának” nevezett zeneszerzőt, Rakonczai Imrét említi a lap.

„Először is szeretném hangsúlyozni, hogy sem a Hertha, sem a Bayern München elleni mérkőzésen nem játszottam – olvasható a Cottbus tartalékcsapatának edzőjeként dolgozó Miriuta a Pro Sportnak adott interjújában. – Tizenöt éve vagyok Cottbusban, kétezer-négyben, kétezer-ötben és kétezer-hatban már megvizsgálták ezt az ügyet Németországban. Eleinte zavart, hogy az én nevem is felvetődött, de most már nem érdekel, mindenki írhat, amit akar.”

„Ha bundázott volna, bevallaná?” – ezzel a kérdéssel próbálta meg lebuktatni Miriutát az újságíró. „Először is nem bundáztam. Másrészt olyan kérdést tesz fel, amelyre senki sem felelne.” – reagált a korábbi magyar válogatott játékos.

A lapban említett Rakonczai Imre jogi lépéseket fontolgat. A Pro Sport szerint a magyar zenész iskoláskori jó barátja Sebők Vilmosnak, és a Hertha elleni találkozón tízezer euróval utazott Berlinbe, ami a – Pro Sport szerint – csak a kenőpénz lehetett. A mérkőzést döntetlenre fogadták meg, ám mivel nyert a Cottbus, így a „befektetett” összeg kétszeresét kellett visszafizetnie az érintett játékosoknak.

„Fogalmam sincs, ki az a Karesz Több újságíró is hívott már. A cikket elolvastam, mindössze annyi valóságtartalma van, hogy Sebők Vilmos valóban gyerekkori jó barátom. Vannak ügyvéd barátaim, majd beszélek velük, hogy teszek-e jogi lépéseket.”mondta el a Blikknek Rakonczai.

Gavalovits Sándor