Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Gólzáporos győzelemmel hangoltak a franciák, a svédek ikszeltek otthon – videóval

Javában zajlik a felkészülés a franciaroszgái Európa-bajnokságra. Hétfőn két mérkőzést is rendeztek, a felkészülés jegyében. Svédország Malmöben fogadta a szlovénkat, míg az Eb házigazdája Franciaország Nantes-ban látta vendégül Kamerun válogatottját.

Sweden Slovenia Soccer

Franciaország – Kamerun 3:2 (2:1)
Helyszín:
Stade de la Beaujoire (Nantes)
Gólszerzők: 
Matuidi (20.), Giroud (41.), Payet (90.), ill. Aboubakar (22.), Choupo-Moting (88.)

Franciaország: Lloris – B. Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (Sissoko 65.), L. Diarra (Kanté 46.), Matuidi – Coman (Cabaye, 76.), Giroud (Gignac 65.), Payet Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Kamerun: Ondoa – Nyom, Chedjou (Djetei 80.), Teikeu, Oyongo – Salli (Choupo-Moting 46.), Enoh (Siani 46.), Mandjeck (N’Jie, 70.), Toko Ekambi (Kom 76.) – Aboubakar (Abang 70.), Zoua. Szövetségi kapitány: Hugo Broos

 

A találkozót lendületesen kezdték a franciák, azonban a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Az első komoly említésre méltó esemény  Ekambi lövésénél volt, amikor Lloris bravúrral hárította azt. A 20. percben jött aztán a franciák válasza és rögtön vezetést is szereztek Matuidi remek kapáslövésével. A vendégek egyik legnagyobb sztárja Aboubakar két percre rá a franciák góljára rögtön egyenlített, egy beadást vágott Lloris kapujába védhetetlenül. A franciák teljesen átvették a játék irányítását és sorra jöttek a helyzetek. A 41. percben újra vezetést szereztek a gallok, ezúttal Pogba passzát követően Giroud találta a kameruniak kapujába.

france-cameroon_iqycwt87u0ll1efzgvxibl4cf

Matudidi vezető góljának örül…

A második játékrészben a franciák kerültek fölénybe, de gólt nem tudtak szerezni ami meg is bosszúlta magát. A 88. percben a hazai védelem kihagyása után a Schalke sztárja Jean-Eric Choupo-Moting kiegyenlített. Azonban ezzel még nem volt vége a gólparádénak, erre is volt válasza az Eb házigazdának. A remek szezont futó Dimitri Payet szabadrúgásgól szerezte meg harmadszor is a vezetést a franciáknak. Legközelebb szombaton lépnek pályára a franciák, akkor a skótokat látják vendégül.

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=I0PVFqL0pNk

 

Svédország – Szlovénia 0:0
Helyszín:
Swedbank Stadion (Malmö)
Gólszerzők: – 

Svédország: Isaksson – Lustig (Jansson 46.), Lindelöf, Granqvist, Durmaz – S. Larsson, Hiljemark, Wernbloom (Rohden 71.), Forsberg (Zengin 46.) – Guidetti, Thelin
Szlovénia: Belec – Skubic (Jovic  85.), Struna, Krajnc, Jokic – Kronaveter (Kurtic 57.), Krhin (Rotman 88.), Kampl – Ilicic, Beric (M. Novakovic 60.), Bezjak (Crnic 82.)

 

A találkozón több sztárjukat is nélkülöző svédek döntetlent játszottak a szlovénokkal. A svédek utolsó felkészülési mérkőzésüket június 5-én Wales ellen fogják játszani.

Képek forrása: goal.com

Ondik Gábor