Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sok a kérdőjel, kulcsemberek távozhatnak Dortmundból

A 2016/17-es szezonra komolyan átalakulhat a Borussia Dortmund játékoskerete. Kulcsjátékosok sora hagyhatja el a klubot, a levegőben lóg több labdarúgó sorsa. Reus-saga kivételesen nincsen, ám Gündogan, Aubameyang és Mkhitaryan jövője egyaránt kérdéses. Utóbbi esetében pedig újabb hír látott napvilágot, a menedzser Mino Raiola igencsak szókimondó volt.

AP_630765590686-1260x710

Az örmény labdarúgó körül mostanság nagy a pezsgés, sok a hír és a pletyka és érdeklődő is akad jócskán. Mkhitaryan szerződése 2017 nyaráig érvényes Dortmundban, ez pedig a mai modern labdarúgásban piaci szegmensek tekintetében már nem idő, az adott klub nem érezheti magát bebiztosítottnak játékosát illetően. Nyilvánvalóan ilyenkor tárgyalóasztalhoz ülnek a felek és nyitott a kérdés, hogy találkoznak-e az elképzelések, a labdarúgó és a klub számára mik azok a kompetenciák, melyek elfogadhatóak a közös munka folytatásának érdekében. Úgy fest, hogy a felek álláspontja nem ütközik, ugyanis Mino Raiola aki többek között Zlatan Ibrahimovic ügynöke is egyben kijelentette, hogy nem hosszabbítanak, megnézik a lehetőségeket a jövőt illetően. Ezáltal nyíltan jelezvén, hogy lehet licitálni és ajánlatokkal bombázni a labdarúgót, a menedzsmentet.

A legfőbb kérő a Chelsea lehet, melynek irányítását Antonio Conte veszi át, az olasz szakember pedig átalakítja a londoni kékek játékoskeretét, ha úgy tetszik saját arculatára formázza. Ebben az elképzelésbe tökéletesen beleillene Mkhitaryan, aki idén elképesztő statisztikákkal rendelkezik, 52 tétmérkőzésen 23 gól mellett 32 gólpasszt osztott ki. A Chelsea levesébe azonban beleköphet London másik nagyágyúja az Arsenal, az idei lehet Arsene Wenger számára az utolsó lehetőség, hogy valami nagyot villantson az Ágyúsokkal. Emellett még a Juventus nevét is suttogja a sajtó, ám aligha tudják felvenni a torinóiak a versenyt a fentebb említett két csapattal.

Emellett ott van a kérdőjel Gündogan feje felett, az Eb-ről sérülés miatt lemaradó labdarúgó Pep Guardiola kívánságlistáján van rajta, s a transfermarkt.de szerint lassan közelebb áll Manchesterhez, mint Dortmundhoz. A másik sztárjátékos aki a távozás mezejére léphet Aubameyang, őt Manchester mindkét gigásza megkörnyékezte a hírek szerint, Mouringo és Guardiola is dolgozna vele, ahogyan Diego Simeone is Madridban.