Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Morata visszatérne a Real Madridba – interjú

Alváró Moratát behívták a 23 fős szűkített spanyol keretbe, így ő is ott lesz az idei Európa-bajnokságon. Ennek apropóján az spanyol AS készített vele interjút, amelyben beszél a Real Madridba való esetleges visszatéréséről is. A fiatal csatár két éve csatlakozott a Juventushoz nevelőcsapatából, a Real Madridból, és elég valószínű, hogy a Real élni fog a visszavásárlási opciójával. 

1464648603_334008_1464648729_noticia_normal

Forrás: AS

Nagyon jól teljesítettél Olaszországban. A Real Marid egy fiút küldött a Juventusba, aki férfiként térhet vissza.

“Nagyszerű tapasztalat volt. Mindent megnyertem Olaszországban, amit csak lehetett, ráadásul bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe is. Gólokat szereztem, nem csak játékosként fejlődtem, de emberként is. Más játékos vagyok, mint amikor a Real Madridban játszottam. Többé nem az a fiú vagyok, aki csillogó szemekkel lépett pályára a Bernabéuban. Megmutattam, hogy képes vagyok egy olyan nagy csapatban játszani, mint a Juventus.”  

Szeretnéd, hogy a jövőd még az Európa-bajnokság előtt eldőljön?

“Remélhetőleg, még június 13-a, azaz az első spanyol meccs előtt kiderül, hogy mi lesz. Egy kicsit kellemetlen, hogy csak egy telefonhívásra várok, miközben azon gondolkodnom, hogy segítsem az országomat. Meglátjuk, hogy mi történik és végül hol kötök ki.”

Vissza akarsz térni a Real Madridba?

“Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy mit szeretnék. A vágyam, hogy diadalmaskodjak a Real Madriddal, habár, van néhány nagyon jó játékosuk. A következő idényemet ott kezdem majd meg, ahol a legtöbb lehetőségem lesz a játékra.”

Néhány nagy Premier League klub  is érdeklődést mutat irántad, mint az Arsenal, a Manchester United és a Chelsea. Elképzelhető, hogy Angliába szerződsz?

“Van néhány csábító ajánlatom Angliából, és ezalatt nem csak a szerződést értem. Azt hiszem, a Premier League nagyszerű célállomás lenne a játékstílusomat és a személyiségemet tekintve. Nem azt mondom, hogy el szeretném hagyni a Juventust, főleg, hogy csak jó dolgokat tudok mondani az itt töltött időről, de a Premier League sem jelentene visszalépést. Azzal, amit Olaszországban tanultam, és egy angliai lehetőséggel, mellyel még több tudást szerezhetnék, egyre összetettebb és jobb játékossá válhatnék. Még csak 23 éves vagyok, fejlődni, tanulni szeretnék a legjobbaktól, és szeretnék egy jó karriert befutni.” 

Mit vársz Spanyolországtól az Európa-bajnokságon?

“Nehéz lenne megismételni azt a teljesítményt, amit a válogatott nyújtott az elmúlt években, de megpróbálunk hasonló eredményeket elérni. Németország hisz a fiatal játékosaiban, akikkel megnyerték a világbajnokságot Brazíliában, és mi is ezt próbáljuk tenni. Reméljük, hogy képesek leszünk megnyerni a sorozatot, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Németország vereséget szenvedett Szlovákiától egy barátságos meccsen, ez pedig hitet ad számunkra, de tudjuk, hogy egyetlen csapat sem lesz könnyű ellenfél az Európa-bajnokságon, tisztelni fogunk mindenkit. És természetesen szerencsére is szükségünk lesz ebben a  sorozatban!”

Milyen érzés volt látni az idei Bajnokok Ligáját?

“Nagyon ideges voltam, de a végén nagyon boldog a Real Madrid miatt. Madridista vagyok, azt akarom, hogy a csapatom nyerjen. Ugyanakkor nagyon sajnáltam Kokét és Saúlt, hiszen csapattársaim gyerekkorunk óta. Sőt, Koké egész családját sajnálom. Tudom, hogy egy nap megnyeri a Bajnokok Ligáját, ha nem az Atlético Madriddal, akkor más csapattal. Bár sajnáltam az Atlético játékosait, nagy örömmel töltött el az eredmény Carvajal, Nacho, Sergio és a többiek miatt.”

Szigeti Andrea