Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Helyszínek, stadionok (Santa Clara)! – Képekkel

Már tényleg csak párat kell aludni és jön a Centenáriumi 2016-os Copa America, melynek rendhagyó módon az Amerikai Egyesült Államok és annak 10 helyszíne szolgál otthonául. Az 1916-ban létrejött, s most 100 esztendős kontinenstorna soha nem lépett még ki Dél-Amerika határain kívülre, noha meghívott országok már szerepeltek a megmérettetésen, többnyire a CONCACAF-zónából. Felvezető cikksorozatunkból nem hiányozhat a helyszíneket, azaz a stadionokat bemutató mustra. Seattle, Santa Clara, Glendale, Pasadena, avagy cikksorozatunk első periódusában (4 rész) USA nyugati oldalán kalandozunk egyet. Indulásként Seattle városát vettük be, most pedig következzen Santa Clara!

Cikksorozatunk további részei (KATT a címekre)

– 1. rész: Seattle, az egyik legkülönösebb aréna…

SOC_1505148_SOC-Copa-America-600x175-v2

Santa Clara

Egy város, mely kisebb, mint Debrecen, lakossága 130 ezer főre taksálható. Kalifornia szívében található, a nagy San Francisco-i városrégió egy piciny, ám annál fontosabb része. Itt található ugyanis a  San Francisco 49ers NFL-csapatának otthona.

Levi’s Stadium

A létesítményt 2014-ben adták át, azóta itt játssza hazai NFL-mérkőzéseit a  San Francisco 49ers. A lelátón 68500 néző foglalhat helyet, gyepe pedig örökre beírta magát az NFL történetébe, ugyanis idén itt rendezték az 50. Super Bowlt. A Copa America alkalmával 4 mérkőzésnek ad otthont, 3 csoportmeccs mellett az egyik elődöntőt is itt rendezik. Olyan kiválónak ígérkező meccsek várnak a közönségre, mint USA-Kolumbia és Argentína-Chile, emellett pedig Uruguay is jelenlétét teszi Jamaica ellenében.

Levis-Stadium

levis-stadium-09

sb50levis4