Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Hiába vezettek az oroszok, a csehek fordítottak

Javában tart a felkészülés az Európa-bajnokságra. Szerdán több mérkőzést is rendeztek, de ezek közül kiemelt figyelmet kapott két Eb-résztvevő gárda is nevezetesen Csehország és Oroszország, akik Innsbruckban mérkőztek meg. 

Austria Soccer Czech Republic Russia

Csehország – Oroszország 2:1 (0:1)
Helyszín: 
Stadion Tivoli NEU (Innsbruck)
Gólszerzők:
Rosicky (49.), Necid (90.) ill. Kokorin (6.)

Csehország : Čech – Gebre Selassie, Hubník (46. Sivok), Kadlec, Limberský (64. Kadeřábek) – Darida, Pavelka (46. Plašil) – Dočkal (41. Skalák), Rosický (85. Kolář), Krejčí – Lafata (46. Necid). Vezetőedző: Vrba
Oroszország : Lodygin (46. Guilherme) – Smolnikov, V. Berezuckij (63. Neustädter), Ignaševič, Torbinskij (63. Kombarov) – Denisov, Ivanov (63. Golovin) – Šatov, Smolov, Kokorin (63. Samedov) – Dzjuba (46. Mamajev). Vezetőedző: Sluckij.

 

A találkozót az orosz válogatott kezdte jobban már a hatodik percben Kokorin 16 méterről megeresztett lövése talált utat Petr Cech kapujába, hiába ért bele az Arsenal hálóőre. A csehek az első félidőben több veszélyes helyzetet is kialakítottak, de nem tudtak egyenlíteni. A második játékrész elején, három cserének is köszönhetően felpörgették a játékot a csehek. A 49. percben össze is jött az egyenlítő találat, a 35 éves rutinos játékosuk Rosicky révén. A csereként beálló Necid lefejelt labdáját akrobatikus mozdulattal, félfordulattal jutatta a kapuba az Arsenal középpályása. Rosicky ezzel  2014 márciusa óta először talált be a cseh válogatottban. Az  orosz válogatott komoly helyzetet nem tudott kialakítani a második félidőben, ilyen halovány játék bizony az Eb-n kevés lesz Kokorinéktól. A csehek uralták a második játékrészt, a csattanó azonban a végére maradt, mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent érkezett Necid és megszerezte a csehek győztes gólját az utolsó percben. Mindkét gárda már csak egy mérkőzés játszik az Eb előtt, az oroszok főpróbája a szerbek ellen, míg a csehek a dél-koreaikkal játszanak.

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=88dL6eavyoM

Kép forrása: dailymotion.com

Ondik Gábor