Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Helyszínek, stadionok (Orlando)! – képekkel

Már tényleg csak párat kell aludni és jön a Centenáriumi 2016-os Copa America, melynek rendhagyó módon az Amerikai Egyesült Államok és annak 10 helyszíne szolgál otthonául. Az 1916-ban létrejött, s most 100 esztendős kontinenstorna soha nem lépett még ki Dél-Amerika határain kívülre, noha meghívott országok már szerepeltek a megmérettetésen, többnyire a CONCACAF-zónából. Felvezető cikksorozatunkból nem hiányozhat a helyszíneket, azaz a stadionokat bemutató mustra. Seattle, Santa Clara, Glendale, Pasadena, avagy cikksorozatunk első periódusában (4 rész) USA nyugati oldalán kalandoztunk, most azonban elindulunk keletre, Houston után egészen Floridáig merészkedtünk, Orlando következik a legdélibb állomáshely!

Cikksorozatunk további részei (KATT a címekre)

– 1. rész: Seattle, az egyik legkülönösebb aréna…
– 2. rész: Santa Clara, az 50. Super Bowl helyszíne
3. rész: Pasadena, avagy a torna legnagyobb stadionja
– 4. rész: Glendale, az ultramodern fedett aréna
– 5. rész: Az egyik elődöntő helyszíne

SOC_1505148_SOC-Copa-America-600x175-v2

Orlando

Nem is olyan nagy város, persze mihez képest, ám 240 ezer lakosával amerikai léptékkel semmiképpen nem mondható kiemelkedőnek. Florida belsejében található, óceánpart nélkül, ám ennek ellenére jelentős turistacélpont a Disney World és további látványosságok miatt. Emellett kiemelendő, hogy 13 egyetemi, főiskolai intézmény helyszíne.

IOA_Universal

Orlando (1)

Orlando

orlando-condos-for-sale-real-estate-trends-in-celebration-2

Camping World Stadium

A Copa America legkisebb stadionja, “csak” 60219 néző befogadására alkalmas. Az 1900-as évek első felében épült és számtalan bővítésen, felújításon esett át legutóbb 2014-ben- Számos klub és sportág csapata használta, jelenleg azonban a legtöbb figyelmet az MLS-ben szereplő Orlando City futballcsapata miatt kapja, számunkra európaiak számára legalábbis biztosan. A kontinenstornán 3 csoportmérkőzésnek lesz a helyszíne, Kaká számára pedig extrán érdekes lehet a történet, ugyanis Brazília itt vívja utolsó csoportmérkőzését, a korábbi aranylabdás pedig hazatér, ugyanis jelenleg az Orlando City labdarúgója.

960x0

Camping-World-Stadium-3

orlando-city-soccer-citrus-bowl-750x400