Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: A döntő helyszínét is bemutatjuk! – képekkel

Már tényleg csak párat kell aludni és jön a Centenáriumi 2016-os Copa America, melynek rendhagyó módon az Amerikai Egyesült Államok és annak 10 helyszíne szolgál otthonául. Az 1916-ban létrejött, s most 100 esztendős kontinenstorna soha nem lépett még ki Dél-Amerika határain kívülre, noha meghívott országok már szerepeltek a megmérettetésen, többnyire a CONCACAF-zónából. Felvezető cikksorozatunkból nem hiányozhat a helyszíneket, azaz a stadionokat bemutató mustra. Seattle, Santa Clara, Glendale, Pasadena, avagy cikksorozatunk első periódusában (4 rész) USA nyugati oldalán kalandoztunk, most azonban elindulunk keletre, Houston után egészen Floridáig merészkedtünk, Orlando után éles kanyar, Chicago, majd pedig cikksorozatunk utolsó részében három helyszín, köztük a finálénak otthont adó város és stadionja.

Cikksorozatunk további részei (KATT a címekre)

– 1. rész: Seattle, az egyik legkülönösebb aréna…
– 2. rész: Santa Clara, az 50. Super Bowl helyszíne
3. rész: Pasadena, avagy a torna legnagyobb stadionja
– 4. rész: Glendale, az ultramodern fedett aréna
– 5. rész: Az egyik elődöntő helyszíne
6. rész: A legkisebb stadion is hatalmas
 7. rész: A szelek városa és annak Arénája

CA-Centenario-official-logo-1024x576

Philadelphia, Lincoln Financial Field

Korábban ez volt az MLS-ben szereplő Philadelphia Uniun otthona, ám a focicsapat kisebb saját létesítménybe költözött. A hírhedt NFL-csapat az Eagles hazai pályája. Három csoportmérkőzésnek lesz a helyszíne, USA, Uruguay és Chile is pályára lép gyepén. Befogadóképessége 69176 fő.

994296d5a120538c52e9de3a4a8c48c9

Eagles-E40_966x668

philadelphia_eagles_at_lincoln_financial_field_1

Foxborough, Gillette Stadium 

Az elmúlt két esztendőben a Winter Classic helyszínéül szolgált, az NFL-csapat a New England Patriots és az MLS együttes a Revolution otthona. Lelátóján 68756 néző foglalhat helyet, a Copán pedig két csoportmeccsnek és egy negyeddöntőnek szolgál otthonául, a Selecao, tehát a brazil válogatott is tiszteletét teszi.

Gillette Stadium

Gillette-Stadium-2

 

A finálé helyszíne: New Jersey, MetLife Stadium

A döntőt 82566 tekinthetik meg a helyszínen, a New York Giant és a Jets otthonában. Két NFL-csapat létesítménye, a 2014-es Super Bowl helyszíne. Története 2007 óta íródik, ekkor kezdték el építeni, átadására pedig 2010-ben került sor. Az atmoszférája legendás, lelátói lélegzetelállítóak. A finálé mellett egy csoportmeccsnek és  egy negyeddöntőnek lesz a helyszíne.

5-metlife-stadium-good-seats_650

metlife-stadium

promoted-media-optimized_53f38e8b2e11a

wh1_5552-resize