Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb: A címvédő is megkezdi – előzetes videóval

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyedik játéknapján a címvédő is bemutatkozik, avagy a spanyol nemzeti csapat a csehek ellen indítja meg hadjáratát. A két csapat Vb-n és Eb-n eddig elkerülte egymást, ám egy selejtezőcsoportban kétszer is szerepeltek az elmúlt húsz évben. Mondani sem kell, a mérkőzés favoritja Del Bosque csapata, ám a cseheket sem kell leírni.

spain-czech-republic-preview-badge-graphic_3480362

A felkészülési mérkőzésekről gyakorlatilag felesleges beszélni, a spanyol csapat két arcát is megmutatta, hengereltek Dél-Korea ellen, míg Grúziától kikaptak, s a csehek mérlege is hasonlóra sikeredett, ám kiemelvén érdekességként, hogy ők is játszottak Dél-Koreával, s míg a spanyolok könnyedén nyertek 6-1-re, addig ők kikaptak 2-1-re!

A spanyol csapat jelentősen átalakult az elmúlt négy esztendőben, ám azért akadnak labdarúgók, akik a legutóbb győztes csapat tagjai voltak. Del Bosque sok kritikát kapott a válogatási elv és a keretszűkítés miatt, avagy sok nagyon jó labdarúgó maradt otthon, ám ha egy országban ekkora a merítési lehetőség, ez egy kellemes problémának tekinthető. Biztosak lehetünk benne, hogy a spanyol kezdő bombaerős lesz, s a kispaddal sincsen probléma, gyakorlatilag ki lehetne állítani egy hasonlóan erős válogatottat a padon ülőkből.

A csehek esetében nagy kérdés, hogy a kulcsemberek hogyan muzsikálnak majd, Rosicky mennyire tudja összefogni a középpályát, illetve Necid, vagy éppen Lafata mire lesz képes elől. Ez már nem a Pavel Nedved féle generáció. Mindenképpen meg kell említeni Petr Cech személyét, avagy minden bizonnyal nem a kapuvédőn fog múlni a meccs.

Spanyolország – Csehország 
Kezdés: 15:00

Végezetül pedig íme egy kis kedvcsináló videó a meccshez