Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Győzelemmel búcsúzott Uruguay – VIDEÓ

Hiába a három gól, ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, mivel Uruguay már tét nélkül lépett pályára a C csoport zárómérkőzésén. Cavaniéknak már nem volt sanszuk a továbbjutásra.

image (1)

Uruguay – Jamaika 3:0 (1:0)
Helyszín: Levi’s Stadium, Santa Clara Vezette: Lamouroux
Gólszerzők: Hernandez (21.), Carujo Diaz (88.) ill. Watson (66 – öngól)
Sárga lap: – ill. Hector (32.), Austin (84.)
Kiállítva: – ill. –

Uruguay: Muslera – Silva, Godin, Gimenez, Pereira – Lodiro, Gonzalez (Carujo Diaz 81.), Arevalo, Sanchez (Vecino 66.) – Cavani, Hernandez (Ramirez 74.)  Szövetségi kapitány: Tabarez

Jamaika: Blake – Mariappa, Morgan, Taylor, Watson – McCleary (Orgill 69.), Williamson (Austin 69.), Hector, McAnuff (Binns 80.) – Donaldson, Barnes Szövetségi kapitány: Schafer

Uruguay kezdte meg a helyzetek kialakítását. A 8. percben Hernandez eresztett meg egy lövést a kapu közepébe, amit Blake szögletre ütött ki. A 18. percben ordító helyzet maradt ki. Cavani vezette egy az egyben a labdát a kapusra, de a jamaikaiak szerencséjére Blake érezte az irányt, és ismét szögletre tornázta ki a kapu bal sarkába tartó labdát. A 21. percben omlott össze a védelem. Lodeiro remek labdát rakott le Hernandez elé, akinek már csak annyi volt a dolga, hogy közelről belője a labdát Blake kapujába. Ezzel az első játékrészben megszerezte a vezetést Uruguay.

A második játékrészben ismét Uruguay dominált, és tűz alatt tartotta a jamaikai kaput. A nyomást a 66. percig bírták, ekkor született meg a második gól. Lapos beadást követően szereztett volna tisztázni a jamaikai védő, Watson, de pechére a labdát a saját kapujába juttatta be. A 88. percben megpecsételődött Jamaika sorsa. Egy védelmi hibát kihasználva Carujo Diaz egy az egyben vihette a kapura a labdát, és a kapus hiába próbált meg mindent, verve volt. A háromgólos győzelem sem volt elég ahhoz, hogy Tabarez fiai tovább jussanak a csoportjukból. Jamaikával együtt számukra is véget ért az idei Copa America.

tabella_C_csoport

https://www.youtube.com/watch?v=OLtejFb7CpM

kép: newsday.com

Nagy Gábor